Dvojica Nikola kao transfer bombe u Istanbulu!

Nikola Maksimović i još jedan Nikola! Srpski defanzivac bi mogao da promeni treći klub za godinu dana.

Fudbal 31.05.2018 | 09:00
Dvojica Nikola kao transfer bombe u Istanbulu!
Posle Italije i Rusije, Turska bi mogla da bude sledeća destinacija srpskog štopera Nikole Maksimovića. Turski mediji javljaju da je Fenerbahče ozbiljno zagrizao za Maksimpovića i najavljuju ga u paketu saNikolom Kalinićem kao najveće transfer bombe Fenera u prelaznom roku.

Iza Maksimovića je sezona koju bi hteo da zaboravi. Nije se izborio za mesto u Napolijevom timu kodMauricija Sarija i na sredini sezone je pozajmljen moskovskom Spartaku. Tamo je bio standardan, ali imao je i grešaka, a Spartak na kraju nije uspeo da odbrani titulu. Na kraju je zbog takve sezone ostao i bez poziva Mladena Krstajića na širi spisak reprezentacije Srbije iako je bio standardan u kvalifikacijama kod Muslina.

“Maksimović je dobar igrač koji može još mnogo da napreduje. Ima kvalitet da bude jedan od top igrača na svojoj poziciji. Samo je potrebno da malo popravi karakter jer ponekad ume da bude ravnodušan. Ali osim toga ima potencijal da bude vrhunski. Kod mene je igrao u poslednjoj liniji sa četvoricom, ali on je defanzivac koji može bez problema da se uklopi u sve moguće formacije. Sjajan je u igri glavom, siguran sa loptom, ima odličnu pas igru i može da se prilagodi svakoj poziciji u odbrani”, kaže Spartakov trenerMasimo Karera.

Pozajmica u Moskvi je završena i Maksimović će se pojaviti na prozivci Napolija, sa kojim ima ugovor do 2021. godine. O njegovom statusu će odlučiti Karlo Ančeloti, ali s obzirom da Napolitanci žele da doveduMatiju Nastasića, Davida Luiza ili nekog trećeg štopera, prvi utisak je da Maksimović nije u prvom planu. To bi želeo da iskoristi Fenerbahče.

Kako otkrivaju turski mediji, Fenerov gazda Aziz Jildirim je lično izabrao Nikolu Maksimovića i NikoluKalinića iz Milana kao dva najveća pojačanja za sledeću sezonu i uskoro će početi pregovore. Zajednički faktor kod dvojice imenjaka je da imaju istog menadžera - Falija Ramadanija. A on je u prošlosti poslovao sa Fenerbahečom kroz nekoliko transfera.

Feneru je potreban štoper umesto Martina Škrtela koji će biti prodat i Jildirim je izabrao Maksimovića. Prethodnih nedelja su se pominjali Jagoš Vuković, Nemanja Pejčinović, ali Maksimović je prvi izbor ako bude moguće ostvariti transfer.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar