Настасић је опет хит!

Три јака клуба из Серије А га зову назад на Апенине! Српски штопер је једна од најисплативијих опција на фудбалској пијаци.

Фудбал 30.05.2018 | 00:00
Настасић је опет хит!
Упркос повреди која га је одвојила од терена у финишу, Матија Настасић има успешну сезону иза себе. Био је стуб одбране у Шалкеовој доброј сезони и опет подигао себи цену на фудбалском тржишту.

Српски штопер је поново тражена роба и већ му се нуде три опције за повратак у Италију где је са успехом носио дрес Фјорентине. Према писању италијанских медија, Наполи, Рома и Лацио су заинтересовани да рођеног Ваљевца врате на "чизму".

Рома је одавно Настасићев удварач. Желела га је и прошлог лета, интересовала се и зимус, а директор Монћине одустаје ни сада. Али сада је добио конкуренцију у виду директних ривала из Серије А. Лацио тражи неког озбиљног штопера као замену за Де Фраја који је отишао у Интер. Штоперска линија је рак рана Небескоплавих, а Де Фрај је ту био једини који је уливао поверење. Инзаги је сада остао са Бастосом,Фелипеом, Валасом, Радуом и Касересом за три штоперске позивције у формацији 3-5-2. Нико од њих није способан да командује одбраном и да буде лидер у последњој линији тако да је неопходан играч попутНастасића.

Али у трку се укључио и Наполи! По доласку Анчелотија, Наполитанци су почели да праве планове за прелазни рок и у њима битно место заузима ставка „штопер“. Помиње се Давид Луиз, али он је прескуп и у први план је искочило Настасићево име. С обзиром да српског штопера током целе каријере зауступа Фали Рамаданикоји последњих година има одличне односе са Наполијем (Максимовић, Милић, Сари, Кулибали, Рог и још неки његови клијенти су били и или су још у Напуљу), то би могао да буде адут Наполитанаца у преговорима.

Оно што Настасића поред играчких квалитета чини још занимљивијом куповином је његова цена. Има уговор до 2019. године са Шалкеом и откупну клаузулу од само 10.000.000 евра. С обзиром на данашње цене на тржишту, то је багатела...

Настасић има само 25 година, а већ је стекао огромно искуство. Не би му много требало да се адаптира на Италију јер је већ играо тамо када је блистао у Фиорентини и обезбедио трансфер у Манчестер Сити. У Енглеској за две године није наставио метеорски успон, стагнирао је, имао и проблеме са повредама, а онда се преселио у Немачку. Тамо су га повреде мучиле још више, није му било лако на почетку, целу другу сезону је пропустио због повреде, али се у последње две године рехабилитовао и показао зашто је био један од најтраженијих младих дефанзиваца Европе.

Италијани су намирисали добру, а јефтину куповину... Шалке нуди продужетак уговора, Настасић може да бира.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар