Nastasić je opet hit!

Tri jaka kluba iz Serije A ga zovu nazad na Apenine! Srpski štoper je jedna od najisplativijih opcija na fudbalskoj pijaci.

Fudbal 30.05.2018 | 00:00
Nastasić je opet hit!
Uprkos povredi koja ga je odvojila od terena u finišu, Matija Nastasić ima uspešnu sezonu iza sebe. Bio je stub odbrane u Šalkeovoj dobroj sezoni i opet podigao sebi cenu na fudbalskom tržištu.

Srpski štoper je ponovo tražena roba i već mu se nude tri opcije za povratak u Italiju gde je sa uspehom nosio dres Fjorentine. Prema pisanju italijanskih medija, Napoli, Roma i Lacio su zainteresovani da rođenog Valjevca vrate na "čizmu".

Roma je odavno Nastasićev udvarač. Želela ga je i prošlog leta, interesovala se i zimus, a direktor Monćine odustaje ni sada. Ali sada je dobio konkurenciju u vidu direktnih rivala iz Serije A. Lacio traži nekog ozbiljnog štopera kao zamenu za De Fraja koji je otišao u Inter. Štoperska linija je rak rana Nebeskoplavih, a De Fraj je tu bio jedini koji je ulivao poverenje. Inzagi je sada ostao sa Bastosom,Felipeom, Valasom, Raduom i Kaseresom za tri štoperske pozivcije u formaciji 3-5-2. Niko od njih nije sposoban da komanduje odbranom i da bude lider u poslednjoj liniji tako da je neophodan igrač poputNastasića.

Ali u trku se uključio i Napoli! Po dolasku Ančelotija, Napolitanci su počeli da prave planove za prelazni rok i u njima bitno mesto zauzima stavka „štoper“. Pominje se David Luiz, ali on je preskup i u prvi plan je iskočilo Nastasićevo ime. S obzirom da srpskog štopera tokom cele karijere zaustupa Fali Ramadanikoji poslednjih godina ima odlične odnose sa Napolijem (Maksimović, Milić, Sari, Kulibali, Rog i još neki njegovi klijenti su bili i ili su još u Napulju), to bi mogao da bude adut Napolitanaca u pregovorima.

Ono što Nastasića pored igračkih kvaliteta čini još zanimljivijom kupovinom je njegova cena. Ima ugovor do 2019. godine sa Šalkeom i otkupnu klauzulu od samo 10.000.000 evra. S obzirom na današnje cene na tržištu, to je bagatela...

Nastasić ima samo 25 godina, a već je stekao ogromno iskustvo. Ne bi mu mnogo trebalo da se adaptira na Italiju jer je već igrao tamo kada je blistao u Fiorentini i obezbedio transfer u Mančester Siti. U Engleskoj za dve godine nije nastavio meteorski uspon, stagnirao je, imao i probleme sa povredama, a onda se preselio u Nemačku. Tamo su ga povrede mučile još više, nije mu bilo lako na početku, celu drugu sezonu je propustio zbog povrede, ali se u poslednje dve godine rehabilitovao i pokazao zašto je bio jedan od najtraženijih mladih defanzivaca Evrope.

Italijani su namirisali dobru, a jeftinu kupovinu... Šalke nudi produžetak ugovora, Nastasić može da bira.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar