Меси би мијењао титулу с Барсом за "богињу"!

Искрена порука најбољег фудбалера Барселоне и Аргентине. . .

Фудбал 30.05.2018 | 19:00
Меси би мијењао титулу с Барсом за "богињу"!
Велики је притисак на Лионелу Месију.

Многи сматрају да његова каријера "неће бити комплетна" уколико не подигне трофеј Светског првенства који му је измакао пре четири године. Тада је у финалу Немачка после продужетака славила 1:0 и попела се на кров света, а Меси је од тада са "гаучосима" губио и два финала Копа Америке.

Много је дилема било пред њим претходних година, на кратко време се због притиска повукао и из репрезентације, али да није било њега - питање је да ли би Аргентина и отишла на Светско првенство у Русију пошто се мучила у квалификацијама, променила тројицу селектора, бележила резултате који нису на њиховом нивоу, а у марту је у пријатељском сусрету прегажен од Шпаније - 6:1.

Меси је са трибина пратио тај меч и јасно је колико је тежак задатак са њим, али не и немогућ - то је нешто што сања цео живот.

Трофејни фудбалер чак би пристао и на ово...

"Мењао бих титулу са Барселоном за једну са репрезентацијом", казао је Меси за аргентинску ТВ станицу "Ел Треце": "Освајање пехара са Аргентином би заиста било нешто посебно".

Капитен "гаучоса" рекао је и да има велико поверење у групу играча [прочитајте списак Аргентине] пред пут у Русију.

"Не морамо да шаљемо поруке да ћемо бити светски шампиони јер смо најбољи пошто реалност није таква. Исланд је на прошлом Европском првенству показао да је незгодан ривал за све, Хрватска има средину терена сличну Шпанији, само степеницу испод, Нигерија нас увек намучи...", опрезан је био Меси када су у питању обећања.

Можда са оваквим смањивањем притиска и Аргентина "не изгори".

Лео Меси, који у јулу слави 31. рођендан, је са Барселоном чак девет пута освајао Примеру, шест пута Куп Краља, седам пута Суперкуп Шпаније, четири Лиге шампиона, три УЕФА Суперкупа и три ФИФА Светска клупска првенства.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар