Mesi bi mijenjao titulu s Barsom za "boginju"!

Iskrena poruka najboljeg fudbalera Barselone i Argentine. . .

Fudbal 30.05.2018 | 19:00
Mesi bi mijenjao titulu s Barsom za "boginju"!
Veliki je pritisak na Lionelu Mesiju.

Mnogi smatraju da njegova karijera "neće biti kompletna" ukoliko ne podigne trofej Svetskog prvenstva koji mu je izmakao pre četiri godine. Tada je u finalu Nemačka posle produžetaka slavila 1:0 i popela se na krov sveta, a Mesi je od tada sa "gaučosima" gubio i dva finala Kopa Amerike.

Mnogo je dilema bilo pred njim prethodnih godina, na kratko vreme se zbog pritiska povukao i iz reprezentacije, ali da nije bilo njega - pitanje je da li bi Argentina i otišla na Svetsko prvenstvo u Rusiju pošto se mučila u kvalifikacijama, promenila trojicu selektora, beležila rezultate koji nisu na njihovom nivou, a u martu je u prijateljskom susretu pregažen od Španije - 6:1.

Mesi je sa tribina pratio taj meč i jasno je koliko je težak zadatak sa njim, ali ne i nemoguć - to je nešto što sanja ceo život.

Trofejni fudbaler čak bi pristao i na ovo...

"Menjao bih titulu sa Barselonom za jednu sa reprezentacijom", kazao je Mesi za argentinsku TV stanicu "El Trece": "Osvajanje pehara sa Argentinom bi zaista bilo nešto posebno".

Kapiten "gaučosa" rekao je i da ima veliko poverenje u grupu igrača [pročitajte spisak Argentine] pred put u Rusiju.

"Ne moramo da šaljemo poruke da ćemo biti svetski šampioni jer smo najbolji pošto realnost nije takva. Island je na prošlom Evropskom prvenstvu pokazao da je nezgodan rival za sve, Hrvatska ima sredinu terena sličnu Španiji, samo stepenicu ispod, Nigerija nas uvek namuči...", oprezan je bio Mesi kada su u pitanju obećanja.

Možda sa ovakvim smanjivanjem pritiska i Argentina "ne izgori".

Leo Mesi, koji u julu slavi 31. rođendan, je sa Barselonom čak devet puta osvajao Primeru, šest puta Kup Kralja, sedam puta Superkup Španije, četiri Lige šampiona, tri UEFA Superkupa i tri FIFA Svetska klupska prvenstva.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar