Сале изабрао: Бјелица и Тео ту, нема Богдана и Јокића!

Александар Ђорђевић, селектор кошаркаша Србије, објавио је шири списак од 25 играча за преостале утакмице прве рунде квалификација за Светско првенство у Кини.  Сале позвао и Теа, Бобија и Бјелицу! Селектор "орлова" за трећи "прозор" квалификација за Светско првенство у Кини позвао и три НБА звезде. Повратак кошаркаша из Евролиге. .

Кошарка 28.05.2018 | 21:30
Сале изабрао: Бјелица и Тео ту, нема Богдана и Јокића!
Српски кошаркаши 29. јуна гостују Грузији у Тбилисију, а четири дана касније дочекују Немачку у Новом Саду.

На списку су и играчи из НБА лиге Немања Бјелица, Бобан Марјановић и Милош Теодосић, а нема Богдана Богдановића и очекивано Николе Јокића.

Позван је и млади дебитант Никола Мишковић из Мега Бемакса, као и Алекса Раданов из Црвене звезде и Илија Ђоковић из чачанског Борца, а из домаће лиге су још Огњен Добрић, Дејан Давидовац и Ђордје Гагић.

Селектор "орлова" Александар Ђорђевић објавио је шири списак за трећи прозор квалифкационих утакмица за Мундобаскет против Грузије и Немачке, а на њему су и три НБА звезде.

За разлику од претходна два окупљања, када због трајања сезоне у Америци и сукоба Евролиге и ФИБА није имао све играче на располагању, Ђорђевић је овога пута могао да позове и већину играча која су освајала медаље на претходним турнирима.

Тако су на списку и двојица играча ЛА Клиперса, Милош Теодосић и Бобан Марјановић, а позив је добио иНемања Бјелица из Минесоте.

Никола Јокић из Денвера је раније изјавио да се са селектором договорио да не наступа у предстојећим мечевима, док је пред Богданом Богдановићем (Сакраменто) период опоравка након мање операције после сезоне.

На списку су поново "евролигаши" Марко Гудурић и Никола Калинић (Фенербахче),Немања Недовић и Драган Милосављевић (Уникаха), Никола Милутинов (Олимпијакос) иВасилије Мицић (Жалгирис). Поново је ту и Огњен Добрић из Црвене звезде мтс, који је био на ширем списку за "први прозор", али је Саша Ђорђевић, због обавеза црвено-белих у Евролиги и умора, ипак одлучио да га не поведе на гостовање у Грузију.

На списку су поново кошаркаши Бајерна (Лучић и Јовић), Бамберга (Мусли и Митровић), док су од играча из домаћег првенства позиве добили и Давидовац и Раданов (Звезда), Ђоковић(Борац), Гагић (Партизан) и дебитант Мишковић (Мега).

Окупљање играча заказано је за 15. јун, а "орлови" ће у Београду тренирати до 20. јуна и преселити се у Нови Сад где ће бити до 28. јуна.

У овом периоду Србија ће одиграти и два пријатељска меча затвореног типа, а потом следе утакмице против Грузије (29. јун) у Тбилисију и Немачке у Новом Саду (2. јул).

Србија је у досадашња четири меча забележила три победе и пораз (од Немачке) и заузима друго место на табели групе Д.

Ово је комплетан списак од 25 имена:

ПЛЕЈМЕЈКЕРИ: Милош Теодосић (ЛА Клиперс), Стефан Јовић (Бајерн), Василије Мицић (Жалгирис), Стефан Пено (Алба), Алекса Аврамовић (Варезе), Илија Ђоковић (Борац Чачак) и Алекса Раданов (Црвена звезда мтс).

БЕКОВИ: Немања Недовић (Уникаха), Драган Милосављевић (Уникаха), Марко Гудурић (Фенербахче), Огњен Добрић (Црвена звезда мтс).

КРИЛА: Никола Калинић (Фенербахче), Марко Симоновић (Зенит), Дејан Тодоровић (Билбао) и Дејан Давидовац (Црвена звезда мтс).

КРИЛНИ ЦЕНТРИ: Немања Бјелица (Минесота Тимбервулфс), Владимир Лучић (Бајерн), Лука Митровић (Бамберг), Стеван Јеловац (Нижњи Новгород) и Никола Мишковић (Мега Бемакс).

ЦЕНТРИ: Бобан Марјановић (ЛА Клиперс), Дејан Мусли (Бамберг), Мирослав Радуљица (Ђангсу Драгонс), Никола Милутинов (Олимпијакос) и Ђорђе Гагић (Партизан НИС).

Селектор Дјордјевић окупиће 15. јуна играче у Београду, где ће радити пет дана пре одласка у Нови Сад, а током припрема планиране су и две пријатељске утакмице затвореног типа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар