Sale izabrao: Bjelica i Teo tu, nema Bogdana i Jokića!

Aleksandar Đorđević, selektor košarkaša Srbije, objavio je širi spisak od 25 igrača za preostale utakmice prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini.  Sale pozvao i Tea, Bobija i Bjelicu! Selektor "orlova" za treći "prozor" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini pozvao i tri NBA zvezde. Povratak košarkaša iz Evrolige. .

Košarka 28.05.2018 | 21:30
Sale izabrao: Bjelica i Teo tu, nema Bogdana i Jokića!
Srpski košarkaši 29. juna gostuju Gruziji u Tbilisiju, a četiri dana kasnije dočekuju Nemačku u Novom Sadu.

Na spisku su i igrači iz NBA lige Nemanja Bjelica, Boban Marjanović i Miloš Teodosić, a nema Bogdana Bogdanovića i očekivano Nikole Jokića.

Pozvan je i mladi debitant Nikola Mišković iz Mega Bemaksa, kao i Aleksa Radanov iz Crvene zvezde i Ilija Đoković iz čačanskog Borca, a iz domaće lige su još Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac i Đordje Gagić.

Selektor "orlova" Aleksandar Đorđević objavio je širi spisak za treći prozor kvalifkacionih utakmica za Mundobasket protiv Gruzije i Nemačke, a na njemu su i tri NBA zvezde.

Za razliku od prethodna dva okupljanja, kada zbog trajanja sezone u Americi i sukoba Evrolige i FIBA nije imao sve igrače na raspolaganju, Đorđević je ovoga puta mogao da pozove i većinu igrača koja su osvajala medalje na prethodnim turnirima.

Tako su na spisku i dvojica igrača LA Klipersa, Miloš Teodosić i Boban Marjanović, a poziv je dobio iNemanja Bjelica iz Minesote.

Nikola Jokić iz Denvera je ranije izjavio da se sa selektorom dogovorio da ne nastupa u predstojećim mečevima, dok je pred Bogdanom Bogdanovićem (Sakramento) period oporavka nakon manje operacije posle sezone.

Na spisku su ponovo "evroligaši" Marko Gudurić i Nikola Kalinić (Fenerbahče),Nemanja Nedović i Dragan Milosavljević (Unikaha), Nikola Milutinov (Olimpijakos) iVasilije Micić (Žalgiris). Ponovo je tu i Ognjen Dobrić iz Crvene zvezde mts, koji je bio na širem spisku za "prvi prozor", ali je Saša Đorđević, zbog obaveza crveno-belih u Evroligi i umora, ipak odlučio da ga ne povede na gostovanje u Gruziju.

Na spisku su ponovo košarkaši Bajerna (Lučić i Jović), Bamberga (Musli i Mitrović), dok su od igrača iz domaćeg prvenstva pozive dobili i Davidovac i Radanov (Zvezda), Đoković(Borac), Gagić (Partizan) i debitant Mišković (Mega).

Okupljanje igrača zakazano je za 15. jun, a "orlovi" će u Beogradu trenirati do 20. juna i preseliti se u Novi Sad gde će biti do 28. juna.

U ovom periodu Srbija će odigrati i dva prijateljska meča zatvorenog tipa, a potom slede utakmice protiv Gruzije (29. jun) u Tbilisiju i Nemačke u Novom Sadu (2. jul).

Srbija je u dosadašnja četiri meča zabeležila tri pobede i poraz (od Nemačke) i zauzima drugo mesto na tabeli grupe D.

Ovo je kompletan spisak od 25 imena:

PLEJMEJKERI: Miloš Teodosić (LA Klipers), Stefan Jović (Bajern), Vasilije Micić (Žalgiris), Stefan Peno (Alba), Aleksa Avramović (Vareze), Ilija Đoković (Borac Čačak) i Aleksa Radanov (Crvena zvezda mts).

BEKOVI: Nemanja Nedović (Unikaha), Dragan Milosavljević (Unikaha), Marko Gudurić (Fenerbahče), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda mts).

KRILA: Nikola Kalinić (Fenerbahče), Marko Simonović (Zenit), Dejan Todorović (Bilbao) i Dejan Davidovac (Crvena zvezda mts).

KRILNI CENTRI: Nemanja Bjelica (Minesota Timbervulfs), Vladimir Lučić (Bajern), Luka Mitrović (Bamberg), Stevan Jelovac (Nižnji Novgorod) i Nikola Mišković (Mega Bemaks).

CENTRI: Boban Marjanović (LA Klipers), Dejan Musli (Bamberg), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons), Nikola Milutinov (Olimpijakos) i Đorđe Gagić (Partizan NIS).

Selektor Djordjević okupiće 15. juna igrače u Beogradu, gde će raditi pet dana pre odlaska u Novi Sad, a tokom priprema planirane su i dve prijateljske utakmice zatvorenog tipa.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar