РГ: Ноле и Лајовић сигурно до 2. кола!

Рутинска победа Ђоковића за први корак на Ролан Гаросу! Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Ролан Гароса рутинском победом над Рожериом Дутром да Силвом – 6:3, 6:4, 6:4.  Лајовић убедљиво, Ђоковић потешко до 3:0! Оба српска представника у понедељак су пребродила прво коло Ролан Гароса! Душан Лајовић после одличне партије против Веселог, иде на импресивног Зверева, док Новак Ђоковић вероватно чека Давида Ферера.

Тенис 28.05.2018 | 16:30
РГ: Ноле и Лајовић сигурно до 2. кола!
Ролан Гарос, прво коло:

(20. носилац) Новак Ђоковић - Рожерио Дутра Силва (134. на АТП листи) 3:0 (6:3, 6:4, 6:4)

Душан Лајовић (60) - Јиржи Весели (80) 3:0 (6:3, 6:1, 6:3)

Новак је из првог меча на Ролан Гаросу изашао као победник, без већих проблема, али нимало лако, ни убедљиво. Најбољи српски тенисер на моменте је деловао прилично успорено и без праве енергије.

У прва два сета дозволио је противнику да одмах направи брејк и поведе 0:2, али је на срећу успевао да се брзо опорави и успостави контролу.

Трећи сет имао је другачији ток, утолико што је Новак први дошао до предности, а Дутра Силва се вратио (4:4) и запретио да ће увести сет у неизвесну завршницу, што се ипак није догодило.

Сигурно је да ће Новак у наставку турнира морати да игра много боље и константније, ако мисли да се приближи прошлогодишњем резултату, а то је био пласман у четвртфинале.

Меч на стадиону Филип Шатрије трајао је 125 минута, Ђоковић је шест пута одузео сервис Бразилцу и савладао га и други пут у исто толико међусобних окршаја.

Дванаестоструки Гренд Слем шампион ће у наредној рунди, у среду, играти против бољег из окршаја између Давида Ферера и Хаумеа Мунара.

Новак није најбоље ушао у меч пошто је већ у првом гему остао без сервиса, Рожерио је убрзо то претворио у 2:0, али је у први мах далеко више бринула нервозна игра и неповољан говор тела нашег играча.

Међутим, ситуација се експресно дијаметрално променила – Ђоковић је одмах узвратио и у свега неколико минута стигао до потпуног преокрета, да би новим брејком у осмом гему најавио освајање првог дела игре.

На старту другог сета готово идентична ситуација, брзоплетост и неколико везаних неизнуђених грешака, можда и једини параметар којим Ноле не може да буде задовољан у овом дуелу (35), за нових 2:0 за Бразилца.

Али и овога пута је све наставило да се одвија као по индигу – нови рибрејк и нови тотални преокрет некадашњег првог тенисера света, после чега још једном није било повратка за Да Силву и Ђоковић је дошао на корак до коначног тријумфа и проласка у наредну рунду.

Деловало је да ће трећи сет бити најмање узбудљив, пошто је Новак сада успео први да стигне до брејка, али је онда уследио мањи пад у самом финишу што је искусни Рожерио казнио и продужио меч.

Ипак, то је било све од њега јер је Ђоковић одмах одговорио истом мером и са неколико лепих поена завршио посао.

Лајовић 'одувао' Веселог и заказао окршај са Зверевим! Душан Лајовић одлично је започео наступ на Ролан Гаросу убедљивом победом над Чехом Јиријем Веселим – 6:3, 6:1, 6:3.

За само 95 минута игре, српски тенисер надиграо је 80. играча планете, за двадесет места слабије рангираног, не дозволивши му ниједног тренутка да га озбиљније угрози.

Лајовића у другом колу париског Гренд Слема чека трећи тенисер света Немац Александер Зверев који је очекивано савладао Ричардаса Беранкиса из Литваније 6:1, 6:1, 6:2.

Ролан Гарос се игра за укупни наградни фонд од 39.197.000 евра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар