RG: Nole i Lajović sigurno do 2. kola!

Rutinska pobeda Đokovića za prvi korak na Rolan Garosu! Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa rutinskom pobedom nad Rožeriom Dutrom da Silvom – 6:3, 6:4, 6:4.  Lajović ubedljivo, Đoković poteško do 3:0! Oba srpska predstavnika u ponedeljak su prebrodila prvo kolo Rolan Garosa! Dušan Lajović posle odlične partije protiv Veselog, ide na impresivnog Zvereva, dok Novak Đoković verovatno čeka Davida Ferera.

Tenis 28.05.2018 | 16:30
RG: Nole i Lajović sigurno do 2. kola!
Rolan Garos, prvo kolo:

(20. nosilac) Novak Đoković - Rožerio Dutra Silva (134. na ATP listi) 3:0 (6:3, 6:4, 6:4)

Dušan Lajović (60) - Jirži Veseli (80) 3:0 (6:3, 6:1, 6:3)

Novak je iz prvog meča na Rolan Garosu izašao kao pobednik, bez većih problema, ali nimalo lako, ni ubedljivo. Najbolji srpski teniser na momente je delovao prilično usporeno i bez prave energije.

U prva dva seta dozvolio je protivniku da odmah napravi brejk i povede 0:2, ali je na sreću uspevao da se brzo oporavi i uspostavi kontrolu.

Treći set imao je drugačiji tok, utoliko što je Novak prvi došao do prednosti, a Dutra Silva se vratio (4:4) i zapretio da će uvesti set u neizvesnu završnicu, što se ipak nije dogodilo.

Sigurno je da će Novak u nastavku turnira morati da igra mnogo bolje i konstantnije, ako misli da se približi prošlogodišnjem rezultatu, a to je bio plasman u četvrtfinale.

Meč na stadionu Filip Šatrije trajao je 125 minuta, Đoković je šest puta oduzeo servis Brazilcu i savladao ga i drugi put u isto toliko međusobnih okršaja.

Dvanaestostruki Grend Slem šampion će u narednoj rundi, u sredu, igrati protiv boljeg iz okršaja između Davida Ferera i Haumea Munara.

Novak nije najbolje ušao u meč pošto je već u prvom gemu ostao bez servisa, Rožerio je ubrzo to pretvorio u 2:0, ali je u prvi mah daleko više brinula nervozna igra i nepovoljan govor tela našeg igrača.

Međutim, situacija se ekspresno dijametralno promenila – Đoković je odmah uzvratio i u svega nekoliko minuta stigao do potpunog preokreta, da bi novim brejkom u osmom gemu najavio osvajanje prvog dela igre.

Na startu drugog seta gotovo identična situacija, brzopletost i nekoliko vezanih neiznuđenih grešaka, možda i jedini parametar kojim Nole ne može da bude zadovoljan u ovom duelu (35), za novih 2:0 za Brazilca.

Ali i ovoga puta je sve nastavilo da se odvija kao po indigu – novi ribrejk i novi totalni preokret nekadašnjeg prvog tenisera sveta, posle čega još jednom nije bilo povratka za Da Silvu i Đoković je došao na korak do konačnog trijumfa i prolaska u narednu rundu.

Delovalo je da će treći set biti najmanje uzbudljiv, pošto je Novak sada uspeo prvi da stigne do brejka, ali je onda usledio manji pad u samom finišu što je iskusni Rožerio kaznio i produžio meč.

Ipak, to je bilo sve od njega jer je Đoković odmah odgovorio istom merom i sa nekoliko lepih poena završio posao.

Lajović 'oduvao' Veselog i zakazao okršaj sa Zverevim! Dušan Lajović odlično je započeo nastup na Rolan Garosu ubedljivom pobedom nad Čehom Jirijem Veselim – 6:3, 6:1, 6:3.

Za samo 95 minuta igre, srpski teniser nadigrao je 80. igrača planete, za dvadeset mesta slabije rangiranog, ne dozvolivši mu nijednog trenutka da ga ozbiljnije ugrozi.

Lajovića u drugom kolu pariskog Grend Slema čeka treći teniser sveta Nemac Aleksander Zverev koji je očekivano savladao Ričardasa Berankisa iz Litvanije 6:1, 6:1, 6:2.

Rolan Garos se igra za ukupni nagradni fond od 39.197.000 evra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar