Предсједник САД-а добио двојку

Трамп писао професорки, она његову писменост оцијенила двојком.

Свијет 28.05.2018 | 09:10
Предсједник САД-а добио двојку
Пензионисана професорка енглеског језика, Ивон Мејсон из Атланте, примила је писмо од америчког предсједника Доналда Трампа, исправила правописне грешке и послала га назад у Бијелу кућу.
 
Мејсон, која је предавала 17 година енглески језик у једној средњој школи, изјавила је да би то писмо било оцијењено тројком да је писано у основној, а двојком да је писано у средњој школи, преноси британски "Индипендент".

Према њеним ријечима, писмо је садржавало правописне грешке, међу којима је било 11 примјера писања ријечи "предсједник" и "држава" великим словом.

Писмо које је примила од Трампа, било је одговор на писмо које је написала поводом пуцњаве у школи на Флориди 14. фебруара у којој је 17 ученика погинуло.



Према њеним ријечима, писмо је вјероватно написао члан особља, не предсједник лично.

"Када примите писмо са највишег нивоа, очекујете да бар буде технички исправно", рекла је она.

Мејсон је то писмо упоредила са писмом републиканског сенатора Линџи Грејема, за кога је рекла да, међутим, пише дивна писма.

Она је додала и да одговор Бијеле куће није посебно обухватио њен захтјев, будући да је она тражила од Трампа да се лично састане са породицама убијених ученика.

Трампова администрација често је исмијавана због граматичких грешака, а амерички предсједник постао је познат по томе што често у раним јутарњим сатима објављује запањујуће Тwиттове, пуне граматичких и правописних грешака, попут "цовфефе", "Баррацк" (Обамино име), "политицонс" и слично.

(Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мало ли је

28.05.2018 08:17

Које би оцјене добили наши политичари?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мало ли је

28.05.2018 12:42

Мало ли је мало ли је...

Name

Боле

28.05.2018 09:15

Двојка је пролазна оцјена.

ОДГОВОРИТЕ