Predsjednik SAD-a dobio dvojku

Tramp pisao profesorki, ona njegovu pismenost ocijenila dvojkom.

Svijet 28.05.2018 | 09:10
Predsjednik SAD-a dobio dvojku
Penzionisana profesorka engleskog jezika, Ivon Mejson iz Atlante, primila je pismo od američkog predsjednika Donalda Trampa, ispravila pravopisne greške i poslala ga nazad u Bijelu kuću.
 
Mejson, koja je predavala 17 godina engleski jezik u jednoj srednjoj školi, izjavila je da bi to pismo bilo ocijenjeno trojkom da je pisano u osnovnoj, a dvojkom da je pisano u srednjoj školi, prenosi britanski "Indipendent".

Prema njenim riječima, pismo je sadržavalo pravopisne greške, među kojima je bilo 11 primjera pisanja riječi "predsjednik" i "država" velikim slovom.

Pismo koje je primila od Trampa, bilo je odgovor na pismo koje je napisala povodom pucnjave u školi na Floridi 14. februara u kojoj je 17 učenika poginulo.Prema njenim riječima, pismo je vjerovatno napisao član osoblja, ne predsjednik lično.

"Kada primite pismo sa najvišeg nivoa, očekujete da bar bude tehnički ispravno", rekla je ona.

Mejson je to pismo uporedila sa pismom republikanskog senatora Lindži Grejema, za koga je rekla da, međutim, piše divna pisma.

Ona je dodala i da odgovor Bijele kuće nije posebno obuhvatio njen zahtjev, budući da je ona tražila od Trampa da se lično sastane sa porodicama ubijenih učenika.

Trampova administracija često je ismijavana zbog gramatičkih grešaka, a američki predsjednik postao je poznat po tome što često u ranim jutarnjim satima objavljuje zapanjujuće Twittove, pune gramatičkih i pravopisnih grešaka, poput "covfefe", "Barrack" (Obamino ime), "politicons" i slično.

(Tanjug) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Malo li je

28.05.2018 10:17

Koje bi ocjene dobili naši političari?

ODGOVORITE
Name

re malo li je

28.05.2018 14:42

Malo li je malo li je...

Name

Bole

28.05.2018 11:15

Dvojka je prolazna ocjena.

ODGOVORITE