ШПА: Рајо Ваљекано за историју "Ла Лиге"!

Следеће сезоне ће се у елитној дивизији шпанског фудбала такмичити чак пет клубова из главног града.  Први пут у историји - Примера са пет клубова из Мадрида! Рајо Ваљекано се вратио у елитни ранг шпанског фудбала.

Фудбал 28.05.2018 | 11:00
ШПА: Рајо Ваљекано за историју "Ла Лиге"!
Рајо Ваљекано победио је Луго резултатом 1:0 и коло пре краја осигурао повратак у Примеру, после две сезоне такмичења у другој лиги.

Један од најпрепознатљивијих "јо-јо" клубова у Шпанији, који константно испадају и враћају се у елиту, постарао се да 2018/19 први пут у историји буде чак пет клубова из Мадрида у највишем рангу.

Квартет који се такмичио и ове сезоне чине Реал, Атлетико, Хетафе и Леганес.

Другу директну промоцију још пре седам дана је изборила Уеска, која ће следеће сезоне дебитовати у друштву најбољих.

Спортинг Хихон и Сарагоса су сигурни учесници плеј-офа за попуну Примере, а за преостала два места боре се Кадиз, Ваљадолид, Осасуна, Нумансија и Овиједо.

Први пут у исторји шпанска Примера имаће пет клубова из Мадрида или боље рећи градског подручја Мадрида. У питању су Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Хетафе, Леганес и новопечени прволигаш Рајо Ваљекано. Клуб из мадридског насеља Ваљекаса данас је и званично обезбедио промоцију у елитни ранг захваљујући победи над Лугом (1:0), па је коло пре краја Сегунде има недостижних пет бодова предности у односу на трећепласирани Хихон.

Стрелац одлучујућег поготка у вечерашњем окршају био је млади шпански офанзивац Алекс Морено, којем је ово био трећи погодеак у сезони.

Пласман у елитни ранг још раније обезбедила је Уеска, која је данас поражена на свом терену од дављеника Химнастика (0:1), којем је тако значајно олакшала борбу за опстанак у елитном рангу.

Сва три бода з 41. колу освојили су Хихон (победа над Гранадом 2:1) и Сарагоса (славље против Ваљадолида 3:2), који су осигурали места у плеј-офу за промоцију, док ће се за преостала два места у последњем колу борити Кадиз, Ваљадолид, Осасуна, Нумансија и Овједо.

Из Сегунде је и званично испала Барселона Б, док ће за последње место које води у трећу лигу у последњем колу стрепети чак шест клубова - Алкоркон, Химнастик, Кордоба, Леонеса, Албасете, Алмерија.

ШПАНИЈА 2 - 41. КОЛО:

Рајо Ваљекано - Луго 1:0 (1:0)

Севиља ИИ - Нумансија 2:1 (1:0)

Леонеса - Овиједо 2:0 (1:0)

Алмерија - Алкоркон 0:0

Хихон - Гранада 2:1 (1:0)

Реус - Кордоба 1:2 (0:1)

Сарагоса - Ваљадолид 3:2 (1:0)

Албасете - Барселона ИИ 0:0

Осасуна - Лорка 1:0 (0:0)

Уеска - Химнастик 0:1 (0:0)

Кадиз - Тенерифе 1:1 (0:0)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар