ŠPA: Rajo Valjekano za istoriju "La Lige"!

Sledeće sezone će se u elitnoj diviziji španskog fudbala takmičiti čak pet klubova iz glavnog grada.  Prvi put u istoriji - Primera sa pet klubova iz Madrida! Rajo Valjekano se vratio u elitni rang španskog fudbala.

Fudbal 28.05.2018 | 11:00
ŠPA: Rajo Valjekano za istoriju "La Lige"!
Rajo Valjekano pobedio je Lugo rezultatom 1:0 i kolo pre kraja osigurao povratak u Primeru, posle dve sezone takmičenja u drugoj ligi.

Jedan od najprepoznatljivijih "jo-jo" klubova u Španiji, koji konstantno ispadaju i vraćaju se u elitu, postarao se da 2018/19 prvi put u istoriji bude čak pet klubova iz Madrida u najvišem rangu.

Kvartet koji se takmičio i ove sezone čine Real, Atletiko, Hetafe i Leganes.

Drugu direktnu promociju još pre sedam dana je izborila Ueska, koja će sledeće sezone debitovati u društvu najboljih.

Sporting Hihon i Saragosa su sigurni učesnici plej-ofa za popunu Primere, a za preostala dva mesta bore se Kadiz, Valjadolid, Osasuna, Numansija i Ovijedo.

Prvi put u istorji španska Primera imaće pet klubova iz Madrida ili bolje reći gradskog područja Madrida. U pitanju su Real Madrid, Atletiko Madrid, Hetafe, Leganes i novopečeni prvoligaš Rajo Valjekano. Klub iz madridskog naselja Valjekasa danas je i zvanično obezbedio promociju u elitni rang zahvaljujući pobedi nad Lugom (1:0), pa je kolo pre kraja Segunde ima nedostižnih pet bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Hihon.

Strelac odlučujućeg pogotka u večerašnjem okršaju bio je mladi španski ofanzivac Aleks Moreno, kojem je ovo bio treći pogodeak u sezoni.

Plasman u elitni rang još ranije obezbedila je Ueska, koja je danas poražena na svom terenu od davljenika Himnastika (0:1), kojem je tako značajno olakšala borbu za opstanak u elitnom rangu.

Sva tri boda z 41. kolu osvojili su Hihon (pobeda nad Granadom 2:1) i Saragosa (slavlje protiv Valjadolida 3:2), koji su osigurali mesta u plej-ofu za promociju, dok će se za preostala dva mesta u poslednjem kolu boriti Kadiz, Valjadolid, Osasuna, Numansija i Ovjedo.

Iz Segunde je i zvanično ispala Barselona B, dok će za poslednje mesto koje vodi u treću ligu u poslednjem kolu strepeti čak šest klubova - Alkorkon, Himnastik, Kordoba, Leonesa, Albasete, Almerija.

ŠPANIJA 2 - 41. KOLO:

Rajo Valjekano - Lugo 1:0 (1:0)

Sevilja II - Numansija 2:1 (1:0)

Leonesa - Ovijedo 2:0 (1:0)

Almerija - Alkorkon 0:0

Hihon - Granada 2:1 (1:0)

Reus - Kordoba 1:2 (0:1)

Saragosa - Valjadolid 3:2 (1:0)

Albasete - Barselona II 0:0

Osasuna - Lorka 1:0 (0:0)

Ueska - Himnastik 0:1 (0:0)

Kadiz - Tenerife 1:1 (0:0)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar