Које су опције за Лазара Марковића?

Српски офанзивац на новој прекретници у каријери. . . !

Фудбал 30.05.2018 | 15:00
Које су опције за Лазара Марковића?
Још једну годину за заборав имао је Лазар Марковић. Није се наиграо у Андерлехту, где се дуго враћао у такмичарски ритам после шестомесечног седења на клупи у Ливерпулу, због чега је у Белгији одиграо свега девет утакмица. Позајмица у Бриселу је завршена и он би ускоро требало да се врати у Ливерпул, с тим да је већ постављено логично питање - шта даље?

Према информацијама добро обавештених извора из Белгије, Марковићу се допало искуство у Андерлехту, без обзира на то што се није наиграо. Али, добио је шансу да се докаже, да тренира у пуном ритму и тако проба да врати каријеру на прави колосек. Јер, повратак у Ливерпул и евентуални останак на Енфилду готово сигурно би значио ново седење на клупи и трибинама. Тога је свестан и Марковић.

Наводно, у Андерлехту такође размишљају о томе да би Марковић могао да буде добра аквизиција за наредну сезону, због чега је пкренута прича о останку некадашњег ученика Партизанове школе у Бриселу. Трансфер не би дошао у обзир, бар не док Ливерпул драстично не умањи финансијске захтеве, али би нова позајмица дошла у обзир. Исто је потврдио и први човек Андерлехта Марк Куке.

„Већ смо обавили неке разговоре са Ливерпулом. Али, све је и даље врло несигурно. Марковићев трансфер зависи од много фактора између њега и Ливерпула“, рекао је Куке током недавног појављивања у медијима.

Марковић је оставио добар утисак и на тренера Хејна Ванхезебрука, упркос томе што је и јавно истицао да је незадовољан Лазаровим физичким стањем по доласку у Белгију. Али, сада су се ствари промениле.

„Доласцима Абазаја и Аџића добили смо двојицу момака који могу да буду опасни по боковима, Милић и Кобо ће нам ојачати одбрану“, рекао је Ванхезебрук, а на питање новинара о потенцијалном враћању Марковића одговорио је:

„Тек смо почели...“, остао је недоречен, али излагање завршио уз намигивање и осмех.

Навијачи се надају да би Андерлехт могао да привуче Марковића, али и да се врати Шансел Мбемба, који од одласка у Њукасл нема баш добрих игара иза себе, те да се проба с довођењем нападача Факунда Фереире, који је однедавно слободан играч после растанка са Шахтјором из Доњецка.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар