Koje su opcije za Lazara Markovića?

Srpski ofanzivac na novoj prekretnici u karijeri. . . !

Fudbal 30.05.2018 | 15:00
Koje su opcije za Lazara Markovića?
Još jednu godinu za zaborav imao je Lazar Marković. Nije se naigrao u Anderlehtu, gde se dugo vraćao u takmičarski ritam posle šestomesečnog sedenja na klupi u Liverpulu, zbog čega je u Belgiji odigrao svega devet utakmica. Pozajmica u Briselu je završena i on bi uskoro trebalo da se vrati u Liverpul, s tim da je već postavljeno logično pitanje - šta dalje?

Prema informacijama dobro obaveštenih izvora iz Belgije, Markoviću se dopalo iskustvo u Anderlehtu, bez obzira na to što se nije naigrao. Ali, dobio je šansu da se dokaže, da trenira u punom ritmu i tako proba da vrati karijeru na pravi kolosek. Jer, povratak u Liverpul i eventualni ostanak na Enfildu gotovo sigurno bi značio novo sedenje na klupi i tribinama. Toga je svestan i Marković.

Navodno, u Anderlehtu takođe razmišljaju o tome da bi Marković mogao da bude dobra akvizicija za narednu sezonu, zbog čega je pkrenuta priča o ostanku nekadašnjeg učenika Partizanove škole u Briselu. Transfer ne bi došao u obzir, bar ne dok Liverpul drastično ne umanji finansijske zahteve, ali bi nova pozajmica došla u obzir. Isto je potvrdio i prvi čovek Anderlehta Mark Kuke.

„Već smo obavili neke razgovore sa Liverpulom. Ali, sve je i dalje vrlo nesigurno. Markovićev transfer zavisi od mnogo faktora između njega i Liverpula“, rekao je Kuke tokom nedavnog pojavljivanja u medijima.

Marković je ostavio dobar utisak i na trenera Hejna Vanhezebruka, uprkos tome što je i javno isticao da je nezadovoljan Lazarovim fizičkim stanjem po dolasku u Belgiju. Ali, sada su se stvari promenile.

„Dolascima Abazaja i Adžića dobili smo dvojicu momaka koji mogu da budu opasni po bokovima, Milić i Kobo će nam ojačati odbranu“, rekao je Vanhezebruk, a na pitanje novinara o potencijalnom vraćanju Markovića odgovorio je:

„Tek smo počeli...“, ostao je nedorečen, ali izlaganje završio uz namigivanje i osmeh.

Navijači se nadaju da bi Anderleht mogao da privuče Markovića, ali i da se vrati Šansel Mbemba, koji od odlaska u Njukasl nema baš dobrih igara iza sebe, te da se proba s dovođenjem napadača Fakunda Fereire, koji je odnedavno slobodan igrač posle rastanka sa Šahtjorom iz Donjecka.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar