Егзодус Срба из Бордоа, Гајић и Јовановић могу да иду!

Дефанзивни тандем није у плановима Густава Појета, добра вест за Партизан.

Фудбал 30.05.2018 | 12:00
Егзодус Срба из Бордоа, Гајић и Јовановић могу да иду!
Срби би и овог лета могли да буду тражена роба на фудбалском тржишту, а међу оним који ће највероватније променити средину у наредних месец или два биће Милан Гајић и Вукашин Јовановић.

Српски дефанзивни тандем Бордоа наћи ће се на трансфер листи и добио је дозволу клуба да потражи нову средину. Као разлог овакве одлуке истиче се жеља тренера Густава Појета да направи радикалне резове у саставу и окупи само оне на које ће у будућности рачунати. Ту се, бар како јављају француски медији, не налазе Гајић и Јовановић. Као ни страшни крилни нападач Жонатан Кафукоји је после одличних игара у Лудогорецу прошлог лета прешао у Бордо за 7.500.000 евра, али се није најбоље снашао. Свега два поготка и две асистенције на 25 одиграних утакмица и тек нешто више од 1.000 минута на терену. 

Јовановић је последњих шест месеци провео на позајмици у Еибару, али је због повреде пропустио највећи део друге половине сезоне, па није ни имао шансу да се искаже у Шпанији. Добијао је прилику на кашичицу у Бордоу, али очигледно није успео да остави толико јак утисак да би се задржао на југу Француске. С обзиром да његов уговор истиче јуна 2021. године, Бордо га се неће тек тако ослободити, али ће прихватити понуде које буду биле финансијски разумне. 

Што се Гајића тиче, он је провео комплетну сезону у Бордоу упркос интересовању из иностранства, али је готово све време био у сенци директне конкуренције. Одиграо је само пет утакмица и успео је да упише чак и једну асистенцију. Али, изгледа да је будућност златног Орлића са Новог Зеланда ван Бордоа. Са Жирондинцима има валидан уговор до јуна 2020. године. 

Засад нема информација о интересовању за Јовановића, док се Гајић у последње време највише доводи у везу са Партизаном, о чему смо писали.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар