Egzodus Srba iz Bordoa, Gajić i Jovanović mogu da idu!

Defanzivni tandem nije u planovima Gustava Pojeta, dobra vest za Partizan.

Fudbal 30.05.2018 | 12:00
Egzodus Srba iz Bordoa, Gajić i Jovanović mogu da idu!
Srbi bi i ovog leta mogli da budu tražena roba na fudbalskom tržištu, a među onim koji će najverovatnije promeniti sredinu u narednih mesec ili dva biće Milan Gajić i Vukašin Jovanović.

Srpski defanzivni tandem Bordoa naći će se na transfer listi i dobio je dozvolu kluba da potraži novu sredinu. Kao razlog ovakve odluke ističe se želja trenera Gustava Pojeta da napravi radikalne rezove u sastavu i okupi samo one na koje će u budućnosti računati. Tu se, bar kako javljaju francuski mediji, ne nalaze Gajić i Jovanović. Kao ni strašni krilni napadač Žonatan Kafukoji je posle odličnih igara u Ludogorecu prošlog leta prešao u Bordo za 7.500.000 evra, ali se nije najbolje snašao. Svega dva pogotka i dve asistencije na 25 odigranih utakmica i tek nešto više od 1.000 minuta na terenu. 

Jovanović je poslednjih šest meseci proveo na pozajmici u Eibaru, ali je zbog povrede propustio najveći deo druge polovine sezone, pa nije ni imao šansu da se iskaže u Španiji. Dobijao je priliku na kašičicu u Bordou, ali očigledno nije uspeo da ostavi toliko jak utisak da bi se zadržao na jugu Francuske. S obzirom da njegov ugovor ističe juna 2021. godine, Bordo ga se neće tek tako osloboditi, ali će prihvatiti ponude koje budu bile finansijski razumne. 

Što se Gajića tiče, on je proveo kompletnu sezonu u Bordou uprkos interesovanju iz inostranstva, ali je gotovo sve vreme bio u senci direktne konkurencije. Odigrao je samo pet utakmica i uspeo je da upiše čak i jednu asistenciju. Ali, izgleda da je budućnost zlatnog Orlića sa Novog Zelanda van Bordoa. Sa Žirondincima ima validan ugovor do juna 2020. godine. 

Zasad nema informacija o interesovanju za Jovanovića, dok se Gajić u poslednje vreme najviše dovodi u vezu sa Partizanom, o čemu smo pisali.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar