Куп БиХ: Шести трофеј за Борац м:тел!

Пехар Купа Босне и Херцеговине остао је у Бањалуци! Борац м:тел је у финалу савладао Босну из Високог резултатом 22:19 (9:9).  Хероји Борца м:тел: Ма каква пензија! Апсолутни јунаци финала Купа Босне и Херцеговине у ком је Борац м:тел освојио шести трофеј били су најискуснији рукометаши Бојан Љубишић (37) и Дејан Унчанин (41)!

Остали спортови 27.05.2018 | 22:25
Куп БиХ: Шести трофеј за Борац м:тел!
Бањалучки Борац м:тел је побједник рукометног Купа БиХ за сезону 2017/18!

У финалу у дворани "Борик", изабраници Бојана Унчанина су више него заслужено стигли до шестог пехара Купа БиХ савладавши височку Босну резултатом 22:19 (9:9).

БОРАЦ - БОСНА (В) 22:19 (9:9).

Хероји црвено-плавих у великом финалу поново су били најискуснији играчи - голман Бојан Љубишић са 15 одбрана и бриљантним осјећајем за "тајминг" јер је скидао "зицере" кад се ломио резултат, али и Дејан Унчанин, који је био најефикаснији у табору црвено-плавих - непогрешив са седмерца (пет) и сјајан у суперважним нападима из којих је постигао три поготка. Укупно осам у недјељном финалу!

На другој страни, прво име Височана био је Емир Омановић са шест постигнутих голова, док је Мирза Капић укњижио један мање.

Бањалучани су боље ушли у финални двобој и констаттно су имали предност, од два-три поготка разлике. Међутим, брзо су се прибрали гости из Високог и захваљујући понајвише Емиру Омановићу успјели да одржавају резултатски "егал", да би у 23. минуту Аднан хармандић донио Босни прво вођство у "Борику" (8:7).

У јако тврдом мечу са мало погодака и изузутетно снажним одбранама, лагани голови су ријетко падали у првих 30 минута, па се на одмор отишло са неријешеним резултатом 9:9.

У наставку, изабраници Едхема Сирће дјеловали су као да знају шта хоће и головима Фарука Чоле и Махира Бурића повели са два поготка предности у 40. минуту.

А онда су стали...

Боље речено, тада је кренула да меље "Борчева машина", која је у наредних осам минута направила серију од 5:0 и практично преломила утакмицу (17:14) иако је остало још десетак минута до краја.

Пробали су гости из Високог да додатно стисну и покушају да се врате, али у тим тренуцима је непремостива препрека био голман Љубишић, а кад је Срђан Мијатовић погодио за "плус четири" побједа је била на дохват руке. "Печат" на шести трофеј на крају је ударио 15. одбраном сјајни голман Љубишић, а глазуру пехара осмим голом и искусни Унчанин!

Бањалучани су у првом полуфиналном мечу у својој дворани "Борик" савладали досадашњег побједника Зрињски из Мостара - 21:15 (12:7), док су Височани били бољи од Коњуха из Живиница 30:26 (10:10).

Борац м:тел: Стошљевић, Унчанин 8, Ђурђевић 3, Херцеговац 2 , Даничић 2, Мијатовић 2, Љубишић, Бубић, Суботић, Њежић, Н. Кнежевић, Ћелић 1, Шешић 1, Буљина 1, Ћеранић 1, Јовановић1.

Босна Центротранс: Грчо, Бурић 2, Хармандић 4, Мимић 1. Сирћо, Балта, К. Чабаравдић Селимовић, Дивковић, Чоло 2, Имамагић, Лимо, А. Чабаравдић, Сирћо, Омановић 6, Капић 5.

Хероји Борца м:тел: Ма каква пензија! Апсолутни јунаци финала Купа Босне и Херцеговине у ком је Борац м:тел освојио шести трофеј били су најискуснији рукометаши Бојан Љубишић (37) и Дејан Унчанин (41)!

Борац м:тел је заслужено побједник Купа БиХ за сезону 2017/18.

Бањалучани су најприје у полуфиналу "скинули" круну досадашњем освајачу пехара мостарском Зрињском - 21:15 (12:7), а потом у недјељној бици за трофеј били бољи од височке Босне - 22:19 (9:9).

На оба сусрета завршног турнира у дворани "Борик" бриљирао је голман Бојан Љубишић, који је без икакве сумње био тзв. МВП (најкориснији играч цјелокупног 'Фајнал-фора'), речено кошаркашком терминологијом.

Мостарским "племићима" у полуфиналу је ухватио чак 17 лопти, док је против Височана имао 15 успјешних интервенција, и то у тренуцима кад се "ломила" финална утакмица.

Скидањем "зицера" Љубишић је подизао морал црвено-плавих, али и будио у појединим моментима "успавану" бањалучку публику, која је на крају била онај потребни "вјетар у леђа" изабраницима тренера Бојана Унчанина на путу до пехара.

"Немам појма да је било толико одбрана, није то посебно ни важно већ да смо заслужено освојили трофеј. Било је јако тешко доћи до краја јер смо се емотивно и физички потрошили у полуфиналу. Зрињски нас је добио у првенству и у том првом мечу смо се пуно испразнили. У финалу је такође било врло неизвјесно, али смо уз помоћ публике стигли до побједе, мислим стварно заслужено", рекао је чувар мреже Бањалучана у изјави за наш портал.

Сложио се да су црвено-плави до пехара стигли веома ангажованом игром у дефанзиви.

"Одбране су биле изузетно чврсте, мало је било постигнутих голова, али нас је и срећа погледала у појединим моментима. Чини ми се да смо ми постигли најмање лаганих голова, а вечерас је Босна нама дала више погодака из контре послије наших грешака у нападу".

На крају разговора је одбацио могућност да заврши рукометну каријеру.

"Нећу сигурно у пензију. Док год мислим да могу пружати добре партије, бранићу и даље",закључио је Љубишић.

Четири година старији бек црвено-плавих Дејан Унчанин је у финалу био непогрешив са седам метара, постигао је пет голова, а три пута је погодио мрежу Височана из игре и то у тренуцима кад се мора преузети одговорност.

Признао је за МОНДО најприје да се бањалучка екипа пуно потрошила против Зрињског јер је тај меч био "финале прије финала", па да су потом многи помислили да је пехар већ у витринима у Господској јер је Борац м:тел на папиру бољи од Босне.

"Знали смо да нам у финалу неће бити лако јер је најтеже добити унапријед добијене утакмице. Босна је одиграла зрело, има искусан тим, који дуго заједно игра. На почетку нисмо искористили њихов лошији улазак у меч, промашили смо неколико зицера, а потом се мало увукла и нервоза. Стегла нам се рука, али Љубишић и ја, и још неки старији играчи смо вјеровали и на 12:14 да можемо до пехара. Постигли смо неке битне голове, и окренули на 'своју воденицу'. Сви смо дали свој максимум да добијемо финале, а понајвише смо до трофеја стигли захваљујући Љубишићу. Била је ово права представа која враћа вјеру у рукомет и публику у дворану".

Другу годину заредом Унчанин је освојио трофеј јер је претходне сезоне са црвено-плавима постао шампион Босне и Херцеговине.

"Ово ми је први Куп БиХ у каријери и други трофеј у бх. рукомету. Морам да признам да сам се и ја у 42. години у појединим моментима осјећао као 'клинац' али на срећу, све се добро завршило".

Није дао конкретан одговор на питање да ли ће послије ове сезоне да оде у рукометну пензију...

"Не знам још ништа, близу сам година да могу да одем у праву пензију, а не само рукометну", нашалио се Унчанин, а онда додао да ће прво да се одмори са породицом од напорне сезоне, а онда и да донесе одлуку шта и како даље.

Подразумијевало се да ће приоритет и у будућности имати Рукометни клуб Борац м:тел.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар