ЛШ: Монпеље шампион, Вардар четврти у Европи!

Рукометаши Монпељеа освојили су титулу првака Европе, пошто су у великом финалу савладали Нант са 32:27.  Друга евротитула за Монпеље! Узбудљив обрачун француских тимова у финалу ЕХФ Лиге шампиона у Келну.

Остали спортови 28.05.2018 | 07:45
ЛШ: Монпеље шампион, Вардар четврти у Европи!
Монпеље је у полуфиналу избацио, до тада актуелног шампиона, екипу македонског Вардара са 28:27.

Вардар је на крају заузео четврто место у Европи, пошто су у мечу за треће место поражни од Пари Сен Жермена 29:28.

Монпеље је први пут после 15 година поново шампион Европе, а до победе предводили су их Дијего Симоне и Лудивик Фабрегас са по шест голова, док је пет постигао Вид Кавчник. 

У пораженом саставу Кирил Лазаров убацио је шест голова, док је пет постигао Едоардо Мартинес Гурбиндо.

Француски Монпеље други пут у историји је освојио Лигу шампиона за рукометаше.

У финалу завршног турнира, одиграног у Келну, Монпеље је победио земљаке из Нанта резултатом 32:26 (16:13).

Најефикаснији су са по шест голова били Лудовик Фабрегас и Дијего Симонет, први Аргентинац са трофејом Лиге шампиона, а по пет пута су мрежу затресли Египћанин Мохамед Шебиб и Словенац Вид Кавтичник.

Монпеље је водио већим делом утакмице, у првом делу највише са 15:11, али се противник два пута враћао у живот, изједначивши на 16:16 и десет минута пре краја на 24:24. Уследила је одлучујућа серија од 5:0, уз по један гол Мелвина Ричардсона, Јонаса Трухановичијуса и Шебиба, а потом и два гола Симонета.

Легендарни Македонац Кирил Лазаров, најбољи стрелац у историји елитног такмичења европских клубова, предводио је Нант са шест погодака, чиме је потврдио класу и у 39. години.

Монпеље је овим тријумфом поновио успех из сезоне 2002/03, када је шампион "старог континента" постала генерација предвођена Микаелом Гигуом, Младеном Бојиновићем и Николом Карабатићем.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар