РГ, 2. дан: Ђоковић и Лајовић истовремено на терену!

Познат термин – Ђоковић на терену не пре 13. 00! Новак Ђоковић стартоваће на Ролан Гаросу у понедељак не пре 13 часова, када ће се на стадиону Филип Шатрије састати са Рожериом Дутра Да Силвом.  Преостала двојица српских адута стартоваће на Ролан Гаросу у понедељак од 13 часова.

Тенис 27.05.2018 | 22:45
РГ, 2. дан: Ђоковић и Лајовић истовремено на терену!
Најбољи српски тенисер на терен ће изаћи када меч заврше Петра Квитова и Вероника Цепеде. Њихов дуел је први другог дана на "Шатријеу" и креће у 11 часова.

Ђоковић и Дутра Силва до сада су се састали само једном и то на УС опену 2012. године када је некадашњи број један славио лагано – 6:2, 6:1, 6:2.

Новак на Отворено првенство Француске долази у солидној форми, пошто је претходно у Риму дошао до полуфинала где је после велике борбе поражен од Рафаела Надала. 

То је добар знак, међутим да бисмо причали о доброј форми нашег играча потребно је да одигра више таквих мечева, пошто је пре Рима био далеко испод очекиваног нивоа. 

Евентуалном победом Новак би у другом колу турнира играо против бољег из сусрета Давид Ферер/Хауме Мунар. 

Ђоковић на Ролан Гаросу брани четвртину финала од прошле године када је заустављен од Доминика Тима.

Виктор Троицки је одустао, Ласло Ђере изгубио, остали су што се тиче мушког сингла 20. носилац Новак Ђоковић и Душан Лајовић.

И обојица ће на терен у понедељак око 13 часова!

Ђоковић, који је Ролан Гарос освојио 2016. године, распоређен је на главни стадион "Филип Шатрије", где ће се са Бразилцем Рожериом Дутра Силвом (132. на АТП листи) састати после меча тенисерки, Квитова - Сепеде Роиг, заказаног за 11.00.

Новак је Дутра Силву убедљиво победио у једином досадашњем дуелу, пре шест година на УС опену.

Док најбољи српски тенисер буде играо са 34-годишњим Бразилцем, Душана Лајовића (60) чека "на папиру" знатно озбиљнији противник, Чех Јиржи Весели (80), са којим ће одмерити снаге први пут у каријери.

Они такође треба да сачекају крај једног меча у женском синглу, Ђорђи - Мин, да би изашли на Терен број 5.

Весели ове године није остварио запажене резултате. Пре доласка у Париз играо је челинџер турнир у Хајлброну, где је догурао до финала и онда изгубио од 497. на свету, Немца Рудолфа Молекера.

Једина Српкиња у главном жребу Ролан Гароса, Александра Крунић, свој меч првог кола против Кинескиње Пенг играће у уторак.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар