RG, 2. dan: Đoković i Lajović istovremeno na terenu!

Poznat termin – Đoković na terenu ne pre 13. 00! Novak Đoković startovaće na Rolan Garosu u ponedeljak ne pre 13 časova, kada će se na stadionu Filip Šatrije sastati sa Rožeriom Dutra Da Silvom.  Preostala dvojica srpskih aduta startovaće na Rolan Garosu u ponedeljak od 13 časova.

Tenis 27.05.2018 | 22:45
RG, 2. dan: Đoković i Lajović istovremeno na terenu!
Najbolji srpski teniser na teren će izaći kada meč završe Petra Kvitova i Veronika Cepede. Njihov duel je prvi drugog dana na "Šatrijeu" i kreće u 11 časova.

Đoković i Dutra Silva do sada su se sastali samo jednom i to na US openu 2012. godine kada je nekadašnji broj jedan slavio lagano – 6:2, 6:1, 6:2.

Novak na Otvoreno prvenstvo Francuske dolazi u solidnoj formi, pošto je prethodno u Rimu došao do polufinala gde je posle velike borbe poražen od Rafaela Nadala. 

To je dobar znak, međutim da bismo pričali o dobroj formi našeg igrača potrebno je da odigra više takvih mečeva, pošto je pre Rima bio daleko ispod očekivanog nivoa. 

Eventualnom pobedom Novak bi u drugom kolu turnira igrao protiv boljeg iz susreta David Ferer/Haume Munar. 

Đoković na Rolan Garosu brani četvrtinu finala od prošle godine kada je zaustavljen od Dominika Tima.

Viktor Troicki je odustao, Laslo Đere izgubio, ostali su što se tiče muškog singla 20. nosilac Novak Đoković i Dušan Lajović.

I obojica će na teren u ponedeljak oko 13 časova!

Đoković, koji je Rolan Garos osvojio 2016. godine, raspoređen je na glavni stadion "Filip Šatrije", gde će se sa Brazilcem Rožeriom Dutra Silvom (132. na ATP listi) sastati posle meča teniserki, Kvitova - Sepede Roig, zakazanog za 11.00.

Novak je Dutra Silvu ubedljivo pobedio u jedinom dosadašnjem duelu, pre šest godina na US openu.

Dok najbolji srpski teniser bude igrao sa 34-godišnjim Brazilcem, Dušana Lajovića (60) čeka "na papiru" znatno ozbiljniji protivnik, Čeh Jirži Veseli (80), sa kojim će odmeriti snage prvi put u karijeri.

Oni takođe treba da sačekaju kraj jednog meča u ženskom singlu, Đorđi - Min, da bi izašli na Teren broj 5.

Veseli ove godine nije ostvario zapažene rezultate. Pre dolaska u Pariz igrao je čelindžer turnir u Hajlbronu, gde je dogurao do finala i onda izgubio od 497. na svetu, Nemca Rudolfa Molekera.

Jedina Srpkinja u glavnom žrebu Rolan Garosa, Aleksandra Krunić, svoj meč prvog kola protiv Kineskinje Peng igraće u utorak.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar