РГ: Побједе Димитрова, Кеија...! Испале Венус и шампионка!

Победе за Свитолину и Мартић, крај за Венус! Венус Вилијамс елиминисана је у првом колу Ролан Гароса, пошто је у два сета поражена од Кианг Ванг – 6:4, 7:5. Шок – шампионка Ролан Гароса елиминисана у првом колу! Јелена Остапенко, актуелна шампионка Ролан Гароса, елиминисана је у првом колу турнира од Украјинке Катерине Козлове – 7:5, 6:3.  Димитров, Нишикори и Џумхур сигурни у првом колу! Григор Димитров пласирао се у друго коло Ролан Гароса, пошто је после три сета савладао Мохамеда Савата – 6:1, 6:4, 7:6(1).  Зверев 'протутњао' кроз прво коло – следе Лајовић или Весели! Александер Зверев пласирао се у друго коло Ролан Гароса, пошто је после три сета и само 77 минута игре савладао Рикардаса Беранкиса.

Тенис 27.05.2018 | 21:00
РГ: Побједе Димитрова, Кеија...! Испале Венус и шампионка!
Тенисер из Бугарске требало је да се састане са нашим Викотором Троицком, међутим српски играч морао је да преда меч због повреде рамена.

Димитров се тако састао са 'лаки лузером' и, осим трећег сета, није се помучио против Египћанина.

Григор ће у наредном колу играти против Џареда Доналдсона који је после пет сетова савладао Николаса Џерија. 

Пласман у друго коло изборио је и Кеи Нишикори који је након три сета савладао Француза Максима Жанвијера – 7:6(0), 6:4, 6:3. 

Одличан отпор пружио је домаћи такмичар фаворизованом Јапанцу, међутим Нишикори је у сваком од сетова био за нијенсу бољи. Он ће се у другом колу састати са бољим из дуела Бенао Пер/Карбалељес Баена. 

Дамир Џумхур савладао Дениса Кудлу у три сета (6:4, 6:2, 6:2) и у наредној рунди играће против Раду Албота који је савладао Грегора Бареру у пет сетова. До сада пласман у друго коло обезбедили су и Монфис, Клижан, Карењо-Буста и Моуте.

Зверев 'протутњао' кроз прво коло – следе Лајовић или Весели! Александер Зверев пласирао се у друго коло Ролан Гароса, пошто је после три сета и само 77 минута игре савладао Рикардаса Беранкиса.

Немачки тенисер изгубио је само четири гема за три сета – 6:1, 6:1, 6:2.

Зверев је први сет добио за 24 минута, други за 23, док му је за освајање трећег требало исто времена као и за први.

Трећи играч света показао је апсолутну доминацију и у наредном колу играће против бољег из дуела Душан Лајовић/Јири Весели.

Шок – шампионка Ролан Гароса елиминисана у првом колу! Јелена Остапенко, актуелна шампионка Ролан Гароса, елиминисана је у првом колу турнира од Украјинке Катерине Козлове – 7:5, 6:3.

Остапенко, која је пети играчица света, неочекивано је изгубила одмах у првом колу и очекује је велик пад на WТА листи.

Иако је ово требало да буде лакши меч за шампионку Отвореног првенства Француске, од почетка меча се видело да тако неће бити.

Козлова успела је прва да дође до брејка (3:1), међутим Јелена је одговорила у осмом гему када је одузела сервис Украјинки (4:4). До краја сета видели смо још три брејка, од чега су два била од Козлове која је први сет добила са 7:5. 

У другом сету од девет гемова, чак шест су били брејкови. Тенисерке су се мучиле да освоје гем на свој сервис и на крају је Козлова, 66. играчица света, успела да дође до највеће победе у каријери, 6:3. 

Козлова ће у наредном колу играти против Викторије Азаренке или Катерине Синијакове.

Победе за Свитолину и Мартић, крај за Венус! Венус Вилијамс елиминисана је у првом колу Ролан Гароса, пошто је у два сета поражена од Кианг Ванг – 6:4, 7:5.

Вилијамс, која има 37 година, неочекивано је испала од Кинескиње која ће у наредном колу играти против хрватске тенисерке Петре Мартић.

Мартићева је лако изашла на крај са Јафан Ванг (6:2, 6:3).

Пласман у друго коло остварила је и Елина Свитолина која је у два сета (7:5, 6:3) била боља од Ајле Томљановић. Тенисерка из Аустралије имала је предност од 5:1 у првом сету, међутим Свитолина је добила шест гемова заредом и освојила први сет 7:5. 

Победе у првом колу још су оствариле Слоун Стивенс, Ализе Корне, Јекатарина Макарова, Џенифер Броуди, Барбара Штрицова и Анет Контавејт.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар