RG: Pobjede Dimitrova, Keija...! Ispale Venus i šampionka!

Pobede za Svitolinu i Martić, kraj za Venus! Venus Vilijams eliminisana je u prvom kolu Rolan Garosa, pošto je u dva seta poražena od Kiang Vang – 6:4, 7:5. Šok – šampionka Rolan Garosa eliminisana u prvom kolu! Jelena Ostapenko, aktuelna šampionka Rolan Garosa, eliminisana je u prvom kolu turnira od Ukrajinke Katerine Kozlove – 7:5, 6:3.  Dimitrov, Nišikori i Džumhur sigurni u prvom kolu! Grigor Dimitrov plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je posle tri seta savladao Mohameda Savata – 6:1, 6:4, 7:6(1).  Zverev 'protutnjao' kroz prvo kolo – slede Lajović ili Veseli! Aleksander Zverev plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je posle tri seta i samo 77 minuta igre savladao Rikardasa Berankisa.

Tenis 27.05.2018 | 21:00
RG: Pobjede Dimitrova, Keija...! Ispale Venus i šampionka!
Teniser iz Bugarske trebalo je da se sastane sa našim Vikotorom Troickom, međutim srpski igrač morao je da preda meč zbog povrede ramena.

Dimitrov se tako sastao sa 'laki luzerom' i, osim trećeg seta, nije se pomučio protiv Egipćanina.

Grigor će u narednom kolu igrati protiv Džareda Donaldsona koji je posle pet setova savladao Nikolasa Džerija. 

Plasman u drugo kolo izborio je i Kei Nišikori koji je nakon tri seta savladao Francuza Maksima Žanvijera – 7:6(0), 6:4, 6:3. 

Odličan otpor pružio je domaći takmičar favorizovanom Japancu, međutim Nišikori je u svakom od setova bio za nijensu bolji. On će se u drugom kolu sastati sa boljim iz duela Benao Per/Karbaleljes Baena. 

Damir Džumhur savladao Denisa Kudlu u tri seta (6:4, 6:2, 6:2) i u narednoj rundi igraće protiv Radu Albota koji je savladao Gregora Bareru u pet setova. Do sada plasman u drugo kolo obezbedili su i Monfis, Kližan, Karenjo-Busta i Moute.

Zverev 'protutnjao' kroz prvo kolo – slede Lajović ili Veseli! Aleksander Zverev plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je posle tri seta i samo 77 minuta igre savladao Rikardasa Berankisa.

Nemački teniser izgubio je samo četiri gema za tri seta – 6:1, 6:1, 6:2.

Zverev je prvi set dobio za 24 minuta, drugi za 23, dok mu je za osvajanje trećeg trebalo isto vremena kao i za prvi.

Treći igrač sveta pokazao je apsolutnu dominaciju i u narednom kolu igraće protiv boljeg iz duela Dušan Lajović/Jiri Veseli.

Šok – šampionka Rolan Garosa eliminisana u prvom kolu! Jelena Ostapenko, aktuelna šampionka Rolan Garosa, eliminisana je u prvom kolu turnira od Ukrajinke Katerine Kozlove – 7:5, 6:3.

Ostapenko, koja je peti igračica sveta, neočekivano je izgubila odmah u prvom kolu i očekuje je velik pad na WTA listi.

Iako je ovo trebalo da bude lakši meč za šampionku Otvorenog prvenstva Francuske, od početka meča se videlo da tako neće biti.

Kozlova uspela je prva da dođe do brejka (3:1), međutim Jelena je odgovorila u osmom gemu kada je oduzela servis Ukrajinki (4:4). Do kraja seta videli smo još tri brejka, od čega su dva bila od Kozlove koja je prvi set dobila sa 7:5. 

U drugom setu od devet gemova, čak šest su bili brejkovi. Teniserke su se mučile da osvoje gem na svoj servis i na kraju je Kozlova, 66. igračica sveta, uspela da dođe do najveće pobede u karijeri, 6:3. 

Kozlova će u narednom kolu igrati protiv Viktorije Azarenke ili Katerine Sinijakove.

Pobede za Svitolinu i Martić, kraj za Venus! Venus Vilijams eliminisana je u prvom kolu Rolan Garosa, pošto je u dva seta poražena od Kiang Vang – 6:4, 7:5.

Vilijams, koja ima 37 godina, neočekivano je ispala od Kineskinje koja će u narednom kolu igrati protiv hrvatske teniserke Petre Martić.

Martićeva je lako izašla na kraj sa Jafan Vang (6:2, 6:3).

Plasman u drugo kolo ostvarila je i Elina Svitolina koja je u dva seta (7:5, 6:3) bila bolja od Ajle Tomljanović. Teniserka iz Australije imala je prednost od 5:1 u prvom setu, međutim Svitolina je dobila šest gemova zaredom i osvojila prvi set 7:5. 

Pobede u prvom kolu još su ostvarile Sloun Stivens, Alize Korne, Jekatarina Makarova, Dženifer Broudi, Barbara Štricova i Anet Kontavejt.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar