Јокановић: Овај стил фудбала може да прође и у ПЛ!

Шта ће бити с Митром? Тренер Фулама подсећа на поготке у зимском прелазном року, наш репрезентативац се захваљује клубу.

Фудбал 31.05.2018 | 19:00
Јокановић: Овај стил фудбала може да прође и у ПЛ!
После четири године успео је Фулам. Није успео са Феликсом Магатом, ни са Кристофером Симонсон, али је зато дочекао Славишу Јокановића као човека који ће га вратити на место где суштински припада.

Уз Вулверхемптон, лондонски клуб је играо по многим оценама најлепши фудбал у Чемпионшипу (до ноге, инсистирање на поседу лопте, са доста пасова, акцијама карактеристичним за, на пример, Шпанце) и апсолутно је заслужио да се преко финала плеј-офа пласира у виши ранг.

„Много сам срећан због мог клуба и мојих навијача. Показали смо да можемо и на Вемблију да останемо верни стилу фудбала који негујемо последње две, три године. Волео бих да смо раније завршили посао, али морам да будем задовољан и што смо пласман у Премијер лигу обезбедили на овакав начин и на оваквом месту. Пресрећан сам оним што је мој тим понудио и фудбалом који смо играли“, блистао је од задовољства Славиша Јокановић после победе над Астон Вилом (1:0).

Исцрпљујућа трка је говота. Иза Фулама су 52 утакмице у сезони. А испред још захтевнији изазов.

„Знам шта нас чека... Премијер лига је најбоља и најтежа на свету. Морамо бити мудри и показати амбицију достојну премијерлигашког тима. Верујемо да можемо да играмо на овај начин у у елитном рангу. Против неких екипа можемо да доминирамо, међутим, морамо да будемо релани“.

Јокановић је у суботу вече други пут увео један клуб у Премијер лигу (успело му и са Вотфордом 2015. али су га Стршљенови без разлога отерали), а од августа ће бити и први Србин на клупи неког клуба из елитне дивизије енглеског фудбала.

„Лично сам презадовољан, јер овај Фулам је пројекат клуба и мојих сарадника. Прве сезоне смо се борили да не испаднемо, друге смо почели да градимо и нисмо имали среће у плеј-офу да дођемо до Вемблија. Ове нисмо почели добро, онда смо имали сјајан јануар, када смо довели тројицу заиста важних фудбалера који су нас погурали“.

Хвали некадашњи стратег Партизана послове у зимском прелазном року, кад је осим Сајруса Кристија (плаћеног Мидлзброу 3.400.000 евра) довео на позајмице Александра Митровића из Њукасла и МетаТаргета из Саутемптона.

„Митровић је имао огроман допринос, али и Мет Таргет. Он нам је омогућио да гурнемо Рајана Сесењона више напред и да буде наш најбољи стрелац“, допунио је Јокан, уз похвале на рачун Тома Кернија, јунака са Вемблија. „Последње две године је фантастичан. У финалу је био кључни играч, поред тога је и каптен. Показао је квалитет и карактер за Премијер лигу. Изузетно је важан за нас, сигуран сам да ће бити још са нама“.

Огроман допринос Фуламовој бајци дао је први нападач наше репрезентације Александар Митровић.

„Не осећам ноге! Уморан сам као никад у животу... Не могу да опишем колико сам срећан и поносан“, причао је после финала са Астон Вилом.

Иза њега је 12 голова на новој адреси и сјајна препорука клубу са Кравен котиџа да га купи од Њукасла. Мада, сад и Свраке покушавају да искористе тренутак и можда га продају неком другом клубу по већој цени од оне коју су платили кад су га куповали од Андерлехта (18.500.000 евра).

„Имао сам невероватних неколико месеци у Фуламу. Сада само желим да уживам у свему, да се спремим за Мундијал, а онда ћу видети за даље. Морам да истакнем велику захвалност овом клубу и навијачима“, допунио је Александар Митровић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар