Jokanović: Ovaj stil fudbala može da prođe i u PL!

Šta će biti s Mitrom? Trener Fulama podseća na pogotke u zimskom prelaznom roku, naš reprezentativac se zahvaljuje klubu.

Fudbal 31.05.2018 | 19:00
Jokanović: Ovaj stil fudbala može da prođe i u PL!
Posle četiri godine uspeo je Fulam. Nije uspeo sa Feliksom Magatom, ni sa Kristoferom Simonson, ali je zato dočekao Slavišu Jokanovića kao čoveka koji će ga vratiti na mesto gde suštinski pripada.

Uz Vulverhempton, londonski klub je igrao po mnogim ocenama najlepši fudbal u Čempionšipu (do noge, insistiranje na posedu lopte, sa dosta pasova, akcijama karakterističnim za, na primer, Špance) i apsolutno je zaslužio da se preko finala plej-ofa plasira u viši rang.

„Mnogo sam srećan zbog mog kluba i mojih navijača. Pokazali smo da možemo i na Vembliju da ostanemo verni stilu fudbala koji negujemo poslednje dve, tri godine. Voleo bih da smo ranije završili posao, ali moram da budem zadovoljan i što smo plasman u Premijer ligu obezbedili na ovakav način i na ovakvom mestu. Presrećan sam onim što je moj tim ponudio i fudbalom koji smo igrali“, blistao je od zadovoljstva Slaviša Jokanović posle pobede nad Aston Vilom (1:0).

Iscrpljujuća trka je govota. Iza Fulama su 52 utakmice u sezoni. A ispred još zahtevniji izazov.

„Znam šta nas čeka... Premijer liga je najbolja i najteža na svetu. Moramo biti mudri i pokazati ambiciju dostojnu premijerligaškog tima. Verujemo da možemo da igramo na ovaj način u u elitnom rangu. Protiv nekih ekipa možemo da dominiramo, međutim, moramo da budemo relani“.

Jokanović je u subotu veče drugi put uveo jedan klub u Premijer ligu (uspelo mu i sa Votfordom 2015. ali su ga Stršljenovi bez razloga oterali), a od avgusta će biti i prvi Srbin na klupi nekog kluba iz elitne divizije engleskog fudbala.

„Lično sam prezadovoljan, jer ovaj Fulam je projekat kluba i mojih saradnika. Prve sezone smo se borili da ne ispadnemo, druge smo počeli da gradimo i nismo imali sreće u plej-ofu da dođemo do Vemblija. Ove nismo počeli dobro, onda smo imali sjajan januar, kada smo doveli trojicu zaista važnih fudbalera koji su nas pogurali“.

Hvali nekadašnji strateg Partizana poslove u zimskom prelaznom roku, kad je osim Sajrusa Kristija (plaćenog Midlzbrou 3.400.000 evra) doveo na pozajmice Aleksandra Mitrovića iz Njukasla i MetaTargeta iz Sautemptona.

„Mitrović je imao ogroman doprinos, ali i Met Target. On nam je omogućio da gurnemo Rajana Sesenjona više napred i da bude naš najbolji strelac“, dopunio je Jokan, uz pohvale na račun Toma Kernija, junaka sa Vemblija. „Poslednje dve godine je fantastičan. U finalu je bio ključni igrač, pored toga je i kapten. Pokazao je kvalitet i karakter za Premijer ligu. Izuzetno je važan za nas, siguran sam da će biti još sa nama“.

Ogroman doprinos Fulamovoj bajci dao je prvi napadač naše reprezentacije Aleksandar Mitrović.

„Ne osećam noge! Umoran sam kao nikad u životu... Ne mogu da opišem koliko sam srećan i ponosan“, pričao je posle finala sa Aston Vilom.

Iza njega je 12 golova na novoj adresi i sjajna preporuka klubu sa Kraven kotidža da ga kupi od Njukasla. Mada, sad i Svrake pokušavaju da iskoriste trenutak i možda ga prodaju nekom drugom klubu po većoj ceni od one koju su platili kad su ga kupovali od Anderlehta (18.500.000 evra).

„Imao sam neverovatnih nekoliko meseci u Fulamu. Sada samo želim da uživam u svemu, da se spremim za Mundijal, a onda ću videti za dalje. Moram da istaknem veliku zahvalnost ovom klubu i navijačima“, dopunio je Aleksandar Mitrović.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar