Роналдов ребус: Није до пара, нити се парама може ријешити!

Није због Нејмара, није до славе, а није ни од јуче! Па, шта је у питању?

Фудбал 29.05.2018 | 00:00
Роналдов ребус: Није до пара, нити се парама може ријешити!
Егзалтирано стање навијача Реала није потрајало ни пола сата. Само што се завршило финале у Кијеву, Кристијано Роналдо их је полио хладним тушем, наговестивши да би током лета могао да напусти Мадрид. Још ток је славио свој пети пехар Лиге шампиона (један са Манчестер јунајтедом, четири са краљевским клубом) Португалац је о боравку у главном граду Шпаније говорио у прошлом времену. Његово „било ми је лепо, наредних дана све ћу објаснити навијачима“ одјекнуло је попут фудбалске бомбе и постала вест скоро важнија од исхода сусрета са Ливерпулом.

Тешко је проценити какви су мотиви Португалца. Да ли само жели да „избоксује“ већу плату? Да ли жели неке друге погодности? Да ли се стварно спрема за одлазак?

„Можда су неке речи истргнуте из контекста, а можда није ни требало да изговорим оно на терену. Нисам веровао да ће моје речи одјекнути снажно. Радије не бих ширио причу, већ уживао у сазнању да смо опет на врху Европе. Срећан сам, знам да смо најбољи у најјачем такмичењу и да личне ситуације нису важне. Имаћу прилику да говорим касније“, изјавио је ЦР7 у микс зони.

Новинари су га, разумљиво, испрепадали питањима око тога да ли је морао баш сад, кад тим Зинедина Зидана слави титулу, да узбурка духове.

„Није био идеалан тренутак да кажем шта ми је на души, али пошто ће се нешто десити, ред је да будем поштен. Ја не причам много, али кад кажем - кажем доста. Наравно да имам шта да поручим. Није било време, међутим, не жалим, јер ако си поштен...Некад држиш језик за зубима, али некад изгубиш конторлу. Јасан сам. Говорим оно што видим. Већ сам причао са менаџером, тако да не причам вруће главе. Проблеми нису од јуче. Нити се тичу новца, нити се новцем могу решити“.

Ако није до новца онда је једна од претпоставки да је Роналдо незадовољан услед могућег доласка Нејмара из Пари Сен Жермена, пошто би Бразилац као млађи постао прва звезда на стадиону „Сантјаго Бернабеу“ и инвестиција за наредну деценију.

„Освојио сам пет пута Лигу шампиона, имам пет Златних лопти. Већ сам ушао у историју и никоме не завидим. Нисам узнемирен, јер знам шта сам дао клубу. А кад говориш оз срца онда ни за чим не жалиш. Не желим то да избиршем, још мање да ускратим тренутак уживања мојим саиграчима. Шампиони су Не желим да умањујем заслуге тима који је трећи пут заредом освојио Лигу шампиона“.

У мору спекулацијаа логично је претпоставити да односи са председником Флорентином Перезомнису идеални. Благо речено. Што је између редова, „хладном“ изјавом потврдио и сам Роналдо.

„Немам шта да кажем. Разговарам с њим, захвалан сам му, зна и он какав сам професионалац, али живот није само слава“, одговорио је, а на потпитање да ли одлази наставио: „Не могу ништа да гарантујем. Нећу се крити. У наредних неколико дана огласићу се поново и тад ћу рећи све навијачма, који су ме одувек подржавали“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар