Ronaldov rebus: Nije do para, niti se parama može riješiti!

Nije zbog Nejmara, nije do slave, a nije ni od juče! Pa, šta je u pitanju?

Fudbal 29.05.2018 | 00:00
Ronaldov rebus: Nije do para, niti se parama može riješiti!
Egzaltirano stanje navijača Reala nije potrajalo ni pola sata. Samo što se završilo finale u Kijevu, Kristijano Ronaldo ih je polio hladnim tušem, nagovestivši da bi tokom leta mogao da napusti Madrid. Još tok je slavio svoj peti pehar Lige šampiona (jedan sa Mančester junajtedom, četiri sa kraljevskim klubom) Portugalac je o boravku u glavnom gradu Španije govorio u prošlom vremenu. Njegovo „bilo mi je lepo, narednih dana sve ću objasniti navijačima“ odjeknulo je poput fudbalske bombe i postala vest skoro važnija od ishoda susreta sa Liverpulom.

Teško je proceniti kakvi su motivi Portugalca. Da li samo želi da „izboksuje“ veću platu? Da li želi neke druge pogodnosti? Da li se stvarno sprema za odlazak?

„Možda su neke reči istrgnute iz konteksta, a možda nije ni trebalo da izgovorim ono na terenu. Nisam verovao da će moje reči odjeknuti snažno. Radije ne bih širio priču, već uživao u saznanju da smo opet na vrhu Evrope. Srećan sam, znam da smo najbolji u najjačem takmičenju i da lične situacije nisu važne. Imaću priliku da govorim kasnije“, izjavio je CR7 u miks zoni.

Novinari su ga, razumljivo, isprepadali pitanjima oko toga da li je morao baš sad, kad tim Zinedina Zidana slavi titulu, da uzburka duhove.

„Nije bio idealan trenutak da kažem šta mi je na duši, ali pošto će se nešto desiti, red je da budem pošten. Ja ne pričam mnogo, ali kad kažem - kažem dosta. Naravno da imam šta da poručim. Nije bilo vreme, međutim, ne žalim, jer ako si pošten...Nekad držiš jezik za zubima, ali nekad izgubiš kontorlu. Jasan sam. Govorim ono što vidim. Već sam pričao sa menadžerom, tako da ne pričam vruće glave. Problemi nisu od juče. Niti se tiču novca, niti se novcem mogu rešiti“.

Ako nije do novca onda je jedna od pretpostavki da je Ronaldo nezadovoljan usled mogućeg dolaska Nejmara iz Pari Sen Žermena, pošto bi Brazilac kao mlađi postao prva zvezda na stadionu „Santjago Bernabeu“ i investicija za narednu deceniju.

„Osvojio sam pet puta Ligu šampiona, imam pet Zlatnih lopti. Već sam ušao u istoriju i nikome ne zavidim. Nisam uznemiren, jer znam šta sam dao klubu. A kad govoriš oz srca onda ni za čim ne žališ. Ne želim to da izbiršem, još manje da uskratim trenutak uživanja mojim saigračima. Šampioni su Ne želim da umanjujem zasluge tima koji je treći put zaredom osvojio Ligu šampiona“.

U moru spekulacijaa logično je pretpostaviti da odnosi sa predsednikom Florentinom Perezomnisu idealni. Blago rečeno. Što je između redova, „hladnom“ izjavom potvrdio i sam Ronaldo.

„Nemam šta da kažem. Razgovaram s njim, zahvalan sam mu, zna i on kakav sam profesionalac, ali život nije samo slava“, odgovorio je, a na potpitanje da li odlazi nastavio: „Ne mogu ništa da garantujem. Neću se kriti. U narednih nekoliko dana oglasiću se ponovo i tad ću reći sve navijačma, koji su me oduvek podržavali“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar