Полиција у служби грађана Србије

Централна манифестација поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова Србије и Дана полиције почела је данас у подне испред Дома Народне скупштине Републике Србије на Тргу Николе Пашића.

Србија 27.05.2018 | 12:35
Полиција у служби грађана Србије
Манифестација је почела предајом рапорта генерала полиције Зорана Алигрудића председнику Републике, који је на прославу дошао у пратњи министра унутрашниих послова Небојше Стефановића, а затим су извршили смотру јединица.



Претходно је кроз Кнез Михаилову улицу одржан традиционални дефиле чете коњаника Полицијске бригаде и полицијских оркестара Србије, Мађарске и Пољске.



Припадници МУП-а су од 10 сати у Пионирском парку на тактичко техничком збору приказали своје вјештине и опрему, са програм прилагођен најмлађима, који су могли да уживају у дружењу са полицијским службеницима и упознају се са радом полиције.



“Данас је овде много наших грађана са дјецом, видим осмјех најмлађима, а то је био циљ, да овај дан посветимо породици. Зато сам иницирао програм безбједности дјеце који се спроводи у школама у Србији. До сада је одржано 45.000 часова.

Захваљујући преданом раду полицајаца, у близини наших школа нема страдале дјеце”, каже Набојша Стефановић, министар унутрашњих послова и истиче колико је поносан на све припаднике овог министарства.

Стефановић каже да је поносан на то што је забиљежен најмањи број кривичних дјела у посљедњих десет година и најмањи број убистава у посљедњих 30 година. Такође, она каже да је према посљедњим подацима забиљежен најмањи број погинулих у саобраћају од како се воде статистички подаци.



Предсједник Србије Александар Вучић истиче да припадници полиције сваког јутра крећу на посао свјесни неизвјесности свог посла.

“Зато се дивим и вашим породицама јер радите на најважнијем и најопаснијем послу у држави. Ви штитите и чувате људе да могу да живе без страха. Тужна чињеница је да се та ваша улога не цијени превише и да сте увијек посљедњи у реду када се дијеле признања. Сада када смо ријешили да вам помогнемо јефтиним становима, многи су рекли да је то да бисмо вас подмитили да нас штитите, али ми само желимо да штитите нашу земљу”, каже Вучић.



Он је истакао да сам поглед на бројке показује да је одузето 70 одсто више дроге него прошле године, а да је то тек почетак.

“Знам ја да ви можете и више од тога. За више од 45 одсто повећан је број починилаца кривичних дјела и више је ухваћених починилаца у области привреде и корупције, а укупна стопа криминала смањена је за 15 одсто. То су прецизни подаци и ријетко ко може да се похвали таквим резултатима. Још мнного подвига од вас очекујемо”, рекао је Вучић.

Централној прослави Дана полиције присуствовали су предсједник Србије Александар Вучић, предсједница Скупштине Србије Маја Гојковић, премијерка Ана Брнабић и чланови владе, предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар безбједности БиХ Драган Мектић, министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач и многобројни грађани.

Прослава Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције завршиће се концертом полицијских оркестара министарстава унутрашњих послова Србије, Пољске и Мађарске, као и познатих домаћих пјевача на Калемегданској променади који почиње у 20:30.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обиљежава се и у другим градовима Србије пригодним манифестацијама и активностима.

(Агенције)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ваља се спремат

27.05.2018 11:09

Мали Миле у друству српских великана само се униформом и орузјем масе свака цаср Срби

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

27.05.2018 11:14

Па нисам знао да Србија има новог председника Циними се да је миле ово на слици Или се мени ово прицињава Кад је успио да се врати из русије па цовјек не стоји Бице он изабран за председника цитавог балкана како је крено

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

27.05.2018 12:06

Миле има птсп, недајте му близу орузја,не одговара за своје поступке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У Ова Времена

27.05.2018 12:21

Кога јос интересује Милиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1312

27.05.2018 13:30

АЦАБ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апсурд

27.05.2018 13:46

Полиција и судство су стуб политичко-тајкунске мафије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зр

27.05.2018 14:03

Нек објасне том кркану који је досао као гост ста је полиција, како казе министар Стефановиц њихова полиција цува дјецу а наса убија насу дјецу, како се хватају дилери а наса полиција дила дрогу, како наса полиција скрива убице, криминалце, лопове...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паралела

27.05.2018 15:16

Хех...интересантна паралела...убиство пјевацице марјановиц прије двије године и убиство младог давида драгицевица прије два мјесеца (ево да и јесте било убиство). У првом слуцају иако је убиство јасно као дан јос нико није осудјен а и оптузница је изгледа климава. Други слуцај - просла два мјесеца, није доказано ни да је убиство али су појединци спремни за револуцију. Мислим да то висе говори о народу него о полицији и тузлиаству. Инаце је у србију полиција многоооо бруталнија него у рс. Ево нека господа из пзд пробају да непријављено да пртествују на тргу републике два дана па це да виде како це то да се заврси. Поздрав.

Name

Зр ре паралеле

27.05.2018 16:13

Осудјен је Зоран М. за убиство Јелена, а истина и правда за Давида тразила се и у Србији колико знам полиција Србије се понасала достојанствено

Name

Аријан

27.05.2018 15:27

Несретнице , прво погледај у своје двористе , па онда турај носурду у тудје и ста уопсте ти имас са милицијом из Србије !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корупција

28.05.2018 05:22

Значи, остаје све исто. Корупцију, привредни и финансијски криминал, рекет, хоботнице, злоупотребе тендера, уговора, власти и овласти нико и не помиње.То се де фацто не процесуира. Са оним што се видје на паради то се не спречава, не открива и не приводи правди и закону. Корупција пређе у легалне облике привређивања. Ко ебе поглавље 23. Има да њима у ЕУ Дачић и Додик отпјевају по једну и мирна и Србија и Босна и РС са њом. Корумпирана багра, тајкуни, тајкунлук.., могу да одахну.

ОДГОВОРИТЕ