Policija u službi građana Srbije

Centralna manifestacija povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Dana policije počela je danas u podne ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije na Trgu Nikole Pašića.

Srbija 27.05.2018 | 12:35
Policija u službi građana Srbije
Manifestacija je počela predajom raporta generala policije Zorana Aligrudića predsedniku Republike, koji je na proslavu došao u pratnji ministra unutrašniih poslova Nebojše Stefanovića, a zatim su izvršili smotru jedinica.



Prethodno je kroz Knez Mihailovu ulicu održan tradicionalni defile čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije, Mađarske i Poljske.



Pripadnici MUP-a su od 10 sati u Pionirskom parku na taktičko tehničkom zboru prikazali svoje vještine i opremu, sa program prilagođen najmlađima, koji su mogli da uživaju u druženju sa policijskim službenicima i upoznaju se sa radom policije.



“Danas je ovde mnogo naših građana sa djecom, vidim osmjeh najmlađima, a to je bio cilj, da ovaj dan posvetimo porodici. Zato sam inicirao program bezbjednosti djece koji se sprovodi u školama u Srbiji. Do sada je održano 45.000 časova.

Zahvaljujući predanom radu policajaca, u blizini naših škola nema stradale djece”, kaže Nabojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova i ističe koliko je ponosan na sve pripadnike ovog ministarstva.

Stefanović kaže da je ponosan na to što je zabilježen najmanji broj krivičnih djela u posljednjih deset godina i najmanji broj ubistava u posljednjih 30 godina. Takođe, ona kaže da je prema posljednjim podacima zabilježen najmanji broj poginulih u saobraćaju od kako se vode statistički podaci.



Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ističe da pripadnici policije svakog jutra kreću na posao svjesni neizvjesnosti svog posla.

“Zato se divim i vašim porodicama jer radite na najvažnijem i najopasnijem poslu u državi. Vi štitite i čuvate ljude da mogu da žive bez straha. Tužna činjenica je da se ta vaša uloga ne cijeni previše i da ste uvijek posljednji u redu kada se dijele priznanja. Sada kada smo riješili da vam pomognemo jeftinim stanovima, mnogi su rekli da je to da bismo vas podmitili da nas štitite, ali mi samo želimo da štitite našu zemlju”, kaže Vučić.



On je istakao da sam pogled na brojke pokazuje da je oduzeto 70 odsto više droge nego prošle godine, a da je to tek početak.

“Znam ja da vi možete i više od toga. Za više od 45 odsto povećan je broj počinilaca krivičnih djela i više je uhvaćenih počinilaca u oblasti privrede i korupcije, a ukupna stopa kriminala smanjena je za 15 odsto. To su precizni podaci i rijetko ko može da se pohvali takvim rezultatima. Još mnnogo podviga od vas očekujemo”, rekao je Vučić.

Centralnoj proslavi Dana policije prisustvovali su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić i članovi vlade, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač i mnogobrojni građani.

Proslava Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije završiće se koncertom policijskih orkestara ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, Poljske i Mađarske, kao i poznatih domaćih pjevača na Kalemegdanskoj promenadi koji počinje u 20:30.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obilježava se i u drugim gradovima Srbije prigodnim manifestacijama i aktivnostima.

(Agencije)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Valja se spremat

27.05.2018 11:09

Mali Mile u drustvu srpskih velikana samo se uniformom i oruzjem mase svaka casr Srbi

ODGOVORITE
Name

AR

27.05.2018 11:14

Pa nisam znao da Srbija ima novog predsednika Cinimi se da je mile ovo na slici Ili se meni ovo pricinjava Kad je uspio da se vrati iz rusije pa covjek ne stoji Bice on izabran za predsednika citavog balkana kako je kreno

ODGOVORITE
Name

modricanin

27.05.2018 12:06

Mile ima ptsp, nedajte mu blizu oruzja,ne odgovara za svoje postupke.

ODGOVORITE
Name

U Ova Vremena

27.05.2018 12:21

Koga jos interesuje Milicija.

ODGOVORITE
Name

1312

27.05.2018 13:30

ACAB

ODGOVORITE
Name

Apsurd

27.05.2018 13:46

Policija i sudstvo su stub političko-tajkunske mafije!

ODGOVORITE
Name

Zr

27.05.2018 14:03

Nek objasne tom krkanu koji je dosao kao gost sta je policija, kako kaze ministar Stefanovic njihova policija cuva djecu a nasa ubija nasu djecu, kako se hvataju dileri a nasa policija dila drogu, kako nasa policija skriva ubice, kriminalce, lopove...

ODGOVORITE
Name

Paralela

27.05.2018 15:16

Heh...interesantna paralela...ubistvo pjevacice marjanovic prije dvije godine i ubistvo mladog davida dragicevica prije dva mjeseca (evo da i jeste bilo ubistvo). U prvom slucaju iako je ubistvo jasno kao dan jos niko nije osudjen a i optuznica je izgleda klimava. Drugi slucaj - prosla dva mjeseca, nije dokazano ni da je ubistvo ali su pojedinci spremni za revoluciju. Mislim da to vise govori o narodu nego o policiji i tuzliastvu. Inace je u srbiju policija mnogoooo brutalnija nego u rs. Evo neka gospoda iz pzd probaju da neprijavljeno da prtestvuju na trgu republike dva dana pa ce da vide kako ce to da se zavrsi. Pozdrav.

Name

Zr re paralele

27.05.2018 16:13

Osudjen je Zoran M. za ubistvo Jelena, a istina i pravda za Davida trazila se i u Srbiji koliko znam policija Srbije se ponasala dostojanstveno

Name

Arijan

27.05.2018 15:27

Nesretnice , prvo pogledaj u svoje dvoriste , pa onda turaj nosurdu u tudje i sta uopste ti imas sa milicijom iz Srbije !

ODGOVORITE
Name

Korupcija

28.05.2018 05:22

Znači, ostaje sve isto. Korupciju, privredni i finansijski kriminal, reket, hobotnice, zloupotrebe tendera, ugovora, vlasti i ovlasti niko i ne pominje.To se de facto ne procesuira. Sa onim što se vidje na paradi to se ne sprečava, ne otkriva i ne privodi pravdi i zakonu. Korupcija pređe u legalne oblike privređivanja. Ko ebe poglavlje 23. Ima da njima u EU Dačić i Dodik otpjevaju po jednu i mirna i Srbija i Bosna i RS sa njom. Korumpirana bagra, tajkuni, tajkunluk.., mogu da odahnu.

ODGOVORITE