О'Саливен: Не кажњавајте снукераше који намјештају!

Петоструски светски шампион у снукеру Рони О'Саливен рекао је да не треба кажњавати играче који намештају мечеве.

Остали спортови 03.06.2018 | 12:30
О'Саливен: Не кажњавајте снукераше који намјештају!
Треба међутим тражити разлоге због чега морају то да раде, каже О'Саливен.

О'Саливен се огласио на Твитеру након што је Светска професионална билијар и снукер асоцијација суспендовала тројицу играча Дејвида Џона, Ју Делуа и Као Јупенга због навода о намештању.

"Право питање је због чега играчи мисле да то морају да раде? Нисам сигуран да је кажњавање играча одговор", рекао је О'Саливен. 

Он је навео да би напредак био да се увећа наградни фонд свим професионалним играчима због превеликих трошкова учешћа, рекавши да трошкови "убијају играче који нису међу 16 најбољих на светској ранг-листи". 

"Можда треба смањити број малих турнира, а онда остале учинити ефикаснијим за све. Уведите још играча, ако хоћете, али не стављајте их у позицију у којој зарађивање постане неодрживо. Што се мене тиче, добро је када свако има шта да једе. Када откријеш због чега играчи имају потребу да намештају мечеве, онда можеш да направиш позитивне промене и спречиш их", навео је он. 

"Какве год резултате да имају и шта год да ураде, ниједан играч главних турнира не би требало сезону да заврши у минусу 300.000 фунти, а верујте ми, велики је проценат таквих",додао је један од најбољих снукераша свих времена. 

Он је додао да би једино решење било оснивање синдиката играча. 

"Играчи се држе заједно и промене ће се догодити, без играча нема игре. Неки ће се држати, али знам неке који се могу поткупити - завади па владај. Али то не функционише за дугорочну корист играча", навео је О'Саливен.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар