Грбић: Бавим се дјецом, нећу Николиним стопама!

Бивши српски одбојкаш Владимир Грбић каже да Србија неспорно има квалитет да игра у Лиги нација и открио да за сада не планира да крене путем тренера.

Остали спортови 29.05.2018 | 22:45
Грбић: Бавим се дјецом, нећу Николиним стопама!
Он је у суботу подржао догађај "Исправи се и вежбај" на ком је деци пружен бесплатан лекарски преглед кичме и стопала. Овај програм је осмислио доктор Здеслав Милинковић.

Грбић је деци показивао практичне вежбе за исправљање кичме, али је за наш портал прокоментарисао и изгледе Србије у Лиги нација. Најбољи српски одбојкаши су на старту поражени од Бразила 3:0 у сетовима. 

"Почетак је увек такав. Већина Бразилаца игра у својој лиги, њима се првенство завршило раније и имали су прилику да се скупе и одиграју како је требало. Наши момци који играју у Италији су завршили доста касније. Неколико их је играло финале Купа шампиона, финале италијанског првенства које је трајало јако дуго и тек треба да се стабилизују. Лига нација дуго траје и јако добро је што је Светска одбојкашка федерација направила да одбојка попут кошарке, фудбала и тениса постане глобални спорт који је могуће видети свуда. Биће напорно али очекујем да ће то бити како треба", рекао је Грбић за Б92. 

Одбојка је по његовом мишљењу прилично конкурентан спорт и то ће доћи до изражаја и у Лиги нација. 

"Наравно да имамо квалитет, одбојка има тај проблем што 15 репрезантација претендује на медаљу, теже је него у другим спортовима", сматра легенда српске одбојке и додаје да се тренутно бави децом и да још нема план да крене стопама свог брата Николе, селектора Србије. 

"Ја се бавим децом, њиховим здрављем, перспективом, развојем њиховог потенцијала и базом развоја за све остале спортове, тако да ми је то опредељење и то је смер у коме ћу се кретати сигурно", закључује Вања Грбић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар