Ухапшен опасни џихадиста

Снаге предвођене Курдима на сјеверу Сирије саопштиле су да су заробиле француског џихадисту Адријена Гуихала, познатог по гласу који је у име "Исламске државе" преузео одговорност за нападе изврпшене у Француској 2016. године.

Свијет 26.05.2018 | 22:39
Ухапшен опасни џихадиста
"Обавјештајне службе Сиријских демократсих снага (СДФ) обавиле су операцију 19. маја која је довела до хапшења групе џихадиста из `Исламске државе` коју је предводио Адријен Гуихал, познат и као Абу Осама ал Франси", наводи се у саопштењу СДФ. 

За Гуихала се сматра да је међу најопаснијим припадницима великог француског контингента у "Исламској држави".

Он је постао познат када је његов глас препознат након што је преузео одговорност за напад у Ници у јулу 2016. године када је погинуло 86 особа. 

У саопштењу се истиче да је Гуихал ухапшен у околини Раке са супригом која није идентификована. 

Курдске снаге које контролишу сјевероисток Сирије ухапсиле су више десетина француских припадника "Исламске државе", укључујући и добро познате чланове попут Томаса Барнуина и Емила Конига. 

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гадафи

26.05.2018 20:58

Кад је Гадафи упозорио на ове гадове велики демократи га убисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

www.независникандидат.инфо

27.05.2018 06:52

Потенцијал има наравно Бијељина, али и цијела Република Српска. Да неки простор има висе потенцијала, а да је мањи стандард становниства теско је наци. Но, за користење природног ресурса потребан је адекватан однос према људском ресурсу. Једноставно, стање економије је једнако знању менадзера. У свијету је људски ресурс први по знацају. А, код нас ... коло воде ратни профитери-мирнодопски коруптери-непрофесионални аматери!!! Зато имамо "привредну тугу уз кредитни процват"!

ОДГОВОРИТЕ