Uhapšen opasni džihadista

Snage predvođene Kurdima na sjeveru Sirije saopštile su da su zarobile francuskog džihadistu Adrijena Guihala, poznatog po glasu koji je u ime "Islamske države" preuzeo odgovornost za napade izvrpšene u Francuskoj 2016. godine.

Svijet 26.05.2018 | 22:39
Uhapšen opasni džihadista
"Obavještajne službe Sirijskih demokratsih snaga (SDF) obavile su operaciju 19. maja koja je dovela do hapšenja grupe džihadista iz `Islamske države` koju je predvodio Adrijen Guihal, poznat i kao Abu Osama al Fransi", navodi se u saopštenju SDF. 

Za Guihala se smatra da je među najopasnijim pripadnicima velikog francuskog kontingenta u "Islamskoj državi".

On je postao poznat kada je njegov glas prepoznat nakon što je preuzeo odgovornost za napad u Nici u julu 2016. godine kada je poginulo 86 osoba. 

U saopštenju se ističe da je Guihal uhapšen u okolini Rake sa suprigom koja nije identifikovana. 

Kurdske snage koje kontrolišu sjeveroistok Sirije uhapsile su više desetina francuskih pripadnika "Islamske države", uključujući i dobro poznate članove poput Tomasa Barnuina i Emila Koniga. 

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gadafi

26.05.2018 22:58

Kad je Gadafi upozorio na ove gadove veliki demokrati ga ubise.

ODGOVORITE
Name

www.nezavisnikandidat.info

27.05.2018 08:52

Potencijal ima naravno Bijeljina, ali i cijela Republika Srpska. Da neki prostor ima vise potencijala, a da je manji standard stanovnistva tesko je naci. No, za koristenje prirodnog resursa potreban je adekvatan odnos prema ljudskom resursu. Jednostavno, stanje ekonomije je jednako znanju menadzera. U svijetu je ljudski resurs prvi po znacaju. A, kod nas ... kolo vode ratni profiteri-mirnodopski korupteri-neprofesionalni amateri!!! Zato imamo "privrednu tugu uz kreditni procvat"!

ODGOVORITE