РС треба нови закон о медијима

Центар за слободно новинарство (ЦЕСНО) из Бањалуке организовао је данас конференцију у Бизнис салону хотела Босна чиме је започео је кампању јавног заговарања новог закона о медијима у Републици Српској.

Република Српска 26.05.2018 | 14:30
РС треба нови закон о медијима
Уз подршку струковних удружења, Центра за промоцију цивилног друштва и УСАИД-а, ЦЕСНО ће у наредних неколико мјесеци организовати двије јавне дискусије, ТВ дебату и округли сто на тему: - Независни медији и закон о медијима у Републици Српској.

– Циљ нам је да кроз ову кампању анимирамо новинарска удружења у Републици Српској, парламентарне политичке партије и надлежне институције, прије свега Народну скупштину и Владу РС, али и ширу јавност, како бисмо заједничким напорима и уз помоћ правних стручњака дошли до квалитетног законског рјешења за област медија – наведено је у саопштењу.

Будући да постојећи закон о јавном информисању у Републици Српској није доживио промјене дуже од 20 година, неопходно је донијети нови закон о медијима који ће одговарати духу времена и бити примјерен савременим технолошким и правним условима и стандардима у којима дјелују медији и новинари.

– Спремни смо да посветимо вријеме и све расположиве ресурсе како би дошли до жељене промјене на добробит читавог друштва, јер ће корист од новог закона имати новинари и медији, правосуђе, али и грађани који користе медијске садржаје – каже се у саопштењу.

(Српскакафе)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ТЕРМИНАТОР ИЗ БАКИНЦА

26.05.2018 14:00

КО ПИСЕ ЗАКОНЕ И КО ОДЛУЦУЈЕ У РС.???????????? ЛИЈЕПО ЈЕ ЗИВЈЕТИ У НАДИ, ДОК ГОД ЈЕ ДИКТАТОР МОЦАН ,СВЕ ЈЕ СВИРАЊЕ У ФРУЛУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас народа

26.05.2018 14:42

Новинарство у РС се своди на цула казала,ста је баби мило то јој се снило.Крајње је вријеме да се заведе демократски ред у информисању.Да свако одговара за лази и дезинформације.Да власниство над новинама не буду партијске.Конацно да изаддјемо из мрака подвала!!!

Name

ре

26.05.2018 15:25

Брзе боље да новим законом угусе јос понеку независну медијску куцу...Ето, то им је циљ. Имају скупстинску вецину, мозе им се...за сада...

Name

Уф,

26.05.2018 16:08

Ко би вам веровао ,ја ниста ;нека остане овако (брез диктатуре једнога цовека).

Name

Ин

26.05.2018 16:54

Закон који це забранити рад РТРС, атв и срни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиле

26.05.2018 16:57

Баја диктира све