RS treba novi zakon o medijima

Centar za slobodno novinarstvo (CESNO) iz Banjaluke organizovao je danas konferenciju u Biznis salonu hotela Bosna čime je započeo je kampanju javnog zagovaranja novog zakona o medijima u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 26.05.2018 | 14:30
RS treba novi zakon o medijima
Uz podršku strukovnih udruženja, Centra za promociju civilnog društva i USAID-a, CESNO će u narednih nekoliko mjeseci organizovati dvije javne diskusije, TV debatu i okrugli sto na temu: - Nezavisni mediji i zakon o medijima u Republici Srpskoj.

– Cilj nam je da kroz ovu kampanju animiramo novinarska udruženja u Republici Srpskoj, parlamentarne političke partije i nadležne institucije, prije svega Narodnu skupštinu i Vladu RS, ali i širu javnost, kako bismo zajedničkim naporima i uz pomoć pravnih stručnjaka došli do kvalitetnog zakonskog rješenja za oblast medija – navedeno je u saopštenju.

Budući da postojeći zakon o javnom informisanju u Republici Srpskoj nije doživio promjene duže od 20 godina, neophodno je donijeti novi zakon o medijima koji će odgovarati duhu vremena i biti primjeren savremenim tehnološkim i pravnim uslovima i standardima u kojima djeluju mediji i novinari.

– Spremni smo da posvetimo vrijeme i sve raspoložive resurse kako bi došli do željene promjene na dobrobit čitavog društva, jer će korist od novog zakona imati novinari i mediji, pravosuđe, ali i građani koji koriste medijske sadržaje – kaže se u saopštenju.

(Srpskakafe)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

TERMINATOR IZ BAKINCA

26.05.2018 14:00

KO PISE ZAKONE I KO ODLUCUJE U RS.???????????? LIJEPO JE ZIVJETI U NADI, DOK GOD JE DIKTATOR MOCAN ,SVE JE SVIRANJE U FRULU

ODGOVORITE
Name

Glas naroda

26.05.2018 14:42

Novinarstvo u RS se svodi na cula kazala,sta je babi milo to joj se snilo.Krajnje je vrijeme da se zavede demokratski red u informisanju.Da svako odgovara za lazi i dezinformacije.Da vlasnistvo nad novinama ne budu partijske.Konacno da izaddjemo iz mraka podvala!!!

Name

re

26.05.2018 15:25

Brze bolje da novim zakonom uguse jos poneku nezavisnu medijsku kucu...Eto, to im je cilj. Imaju skupstinsku vecinu, moze im se...za sada...

Name

Uf,

26.05.2018 16:08

Ko bi vam verovao ,ja nista ;neka ostane ovako (brez diktature jednoga coveka).

Name

In

26.05.2018 16:54

Zakon koji ce zabraniti rad RTRS, atv i srni.

ODGOVORITE
Name

Zile

26.05.2018 16:57

Baja diktira sve