Кукасти крст на Титовој плочи

Кукасти крст и непримерени графити исписани су на спомен плочи бившег доживотног председника СФРЈ Јосипа Броза Тита у Куманову у Македонији.

Регион 26.05.2018 | 12:44
Кукасти крст на Титовој плочи
Инцидент се догодио у ноћи између четвртка и петка, тј. 25. маја који се у бившој СФРЈ обележавао као Дан младости и рођендан Јосипа Броза.

Иако се СФРЈ распала пре више од четврт века, грађани бивших република окупљају се тога дана да одају почаст бившем председнику и то углавном око обележја која су подигнута и још увек постоје у појединим градовима широм некадашње Југославије. 

Инцидент је осудио градоначелник Куманова Максим Димитриевски, који је од надлежних служби затражио да се починиоци пронађу и казне. 

"Није први пут да се скрнаве споменици из периода Другог светског рата. Таква нечовечна дела неће нас онемогућити да негујемо традицију народноослободилачког рата и Јосипа Броза Тита, који је предводио борбу против фашизма, највећег зла човечанства и који су нам омогућили да данас живимо у миру и слободној и независној Републици Македонији", написао је Димитревски. 

Осим градоначелника овај инцидент осудили су и грађани Куманова, који су такође тражили привођење починилаца, пренели су македонски медији.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Турбоскара

26.05.2018 11:52

Могу они писти шта хоче ал што их је тај човјекТаманијо нањео им је такав удар да се ни до дан данас немогу опоравити.А и ово су неки фашисти на батерије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТА ДРУГО,

26.05.2018 13:13

Неце му ваљда ставити крст са 4 Ц.

Name

Македонци

26.05.2018 15:17

Па ста хоце ти Македонци.Он их је створио као јос једну вјестацку нацију.Тај је Србе окрузио са много надри нација да нас грицкају ко пиране.

Name

Кнежево

27.05.2018 15:55

Па то и јесте његов знак, под њим се борио са хитлером против Срба у првом свјетском рату.

Name

Ре Турбоскари

27.05.2018 19:45

А ти си вала осто добро ударен да ти нема опоравка Турбулане,ха,ха,ха...