Велики је клуб тај Ливерпул...!

Медаља и за побегуљу Кутиња ако освоје Лигу шампиона! На Енфилду одлучили да му се одуже за допринос у првом делу сезоне.

Фудбал 26.05.2018 | 10:15
Велики је клуб тај Ливерпул...!
Некадашњи првотимац Ливерпула Филипе Кутињо добиће медаљу намењену победнику Лиге шампиона уколико Црвени сутра увече победе Реал Мадрид у кијевском финалу. Тако су одлучили руководиоци великана са Енфилда с обзиром на то да је Бразилац, који је пребегао у Барселону током зиме у трансферу од преко 150.000.000 евра, играо у првом делу сезоне у најквалитенијем клупском такмичењу.

Бразилски плејмејкер је забележио пет наступа у Лиги шампиона за екипу Јиргена Клопа у прелиминарној фази и уписао пет голова и две асистенције. Он због тих партија није могао касније да помогне Барселони после јануарског трансфера, посебно у четвртфиналу у којем је Блауграна избачена од стране Роме у две утакмице.

Ипак, према наводима Ливерпул Еха, 25-годишњи Кутињо ће добити меадљу по завршетку великог финала. Према правилима УЕФА, победнику следује 40 златних медаља, док поражени добија 30 сребрних. На клубовима је да одлуче коме ће их доделити, а руководство Ливерпула је спремно да се на овај начин захвали Бразилцу на доприносу који је дао ове сезоне.

Која ће боја медаље бити додељена Кутињу сазнаћемо сутра увече у Кијеву. Подсетимо, Ливерпул чека шесту титулу првака Европе, али игра против 12-струког шампиона континента који покушава да освоји ушати пехар трећу сезону узастопно.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар