Veliki je klub taj Liverpul...!

Medalja i za pobegulju Kutinja ako osvoje Ligu šampiona! Na Enfildu odlučili da mu se oduže za doprinos u prvom delu sezone.

Fudbal 26.05.2018 | 10:15
Veliki je klub taj Liverpul...!
Nekadašnji prvotimac Liverpula Filipe Kutinjo dobiće medalju namenjenu pobedniku Lige šampiona ukoliko Crveni sutra uveče pobede Real Madrid u kijevskom finalu. Tako su odlučili rukovodioci velikana sa Enfilda s obzirom na to da je Brazilac, koji je prebegao u Barselonu tokom zime u transferu od preko 150.000.000 evra, igrao u prvom delu sezone u najkvalitenijem klupskom takmičenju.

Brazilski plejmejker je zabeležio pet nastupa u Ligi šampiona za ekipu Jirgena Klopa u preliminarnoj fazi i upisao pet golova i dve asistencije. On zbog tih partija nije mogao kasnije da pomogne Barseloni posle januarskog transfera, posebno u četvrtfinalu u kojem je Blaugrana izbačena od strane Rome u dve utakmice.

Ipak, prema navodima Liverpul Eha, 25-godišnji Kutinjo će dobiti meadlju po završetku velikog finala. Prema pravilima UEFA, pobedniku sleduje 40 zlatnih medalja, dok poraženi dobija 30 srebrnih. Na klubovima je da odluče kome će ih dodeliti, a rukovodstvo Liverpula je spremno da se na ovaj način zahvali Brazilcu na doprinosu koji je dao ove sezone.

Koja će boja medalje biti dodeljena Kutinju saznaćemo sutra uveče u Kijevu. Podsetimo, Liverpul čeka šestu titulu prvaka Evrope, ali igra protiv 12-strukog šampiona kontinenta koji pokušava da osvoji ušati pehar treću sezonu uzastopno.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar