Зизуова порука пред финале: Глад не престаје!

Серхио Рамос и Марсело поручили да их глад за трофејима не напушта. Зинедин Зидан рекао да свака шанса за освајање пехара мора да се користи, јер је питање да ли ће је после бити. . .  Зидан: Мало сам бољи играч био од Клопа. . . ! Тренер Реала пуца од оптимизма уочи финала Лиге шампиона!

Фудбал 26.05.2018 | 09:45
Зизуова порука пред финале: Глад не престаје!
Још прошле сезоне тријумфом у Кардифу Зинедин Зидан је постао бесмртан, лорд међу тренерима и први стручњак који је одбранио наслов шампиона Европе. Ако сутра увече у кијевском финалу савлада и Ливерпул, трећа узастопна титула првака Старог континента била би и домаћи задатак за генерације тренера које расту и долазе.

Велико искуство чувеног Зизуа и сутра ће бити главни адут Реала, а тренер Мадриђана потенцира и да је и његов тим препун искуства, група вредних момака.

“Тајна успеха овог Реаловог тима је велики рад који стоји иза свега што смо до сада постигли. Увек сам се такмичио, и као играч и тренер, јер обожавам да се такмичим. Велика је част када можете да радите у Реалу и постижете врхунске резултате", истакао је Зидан на последњој конференцији за медије пред финале.  

Кристијано Роналдо је пропустио финиш сезоне у Примери због повреде, па је питање у каквом стању дочекује финале.

"Криситијано је добро, он живи за овакве утакмице."

Тренер Реала не очекује проблеме са онима који можда неће бити у стартних 11, попут Иска или Бејла.

"Играч који не буде играо сутра ће сигурно бити разочаран на почетку, али утакмица ће кренути, не знам какав ће ток добити, али знам да ће свако имати прилику да допринесе екипи на свој начин. Најгоре за тренера је када мора да бира играче. Али, одговорност је на мени и само на мени", подсећа Зидан.

У табору Ливерпула влада оптимизам, али Зизуа то не погађа.

"Нека прете, нека говоре шта год хоће. Знамо да имамо једнаке шансе за успех као и они. Ни ми, ни они, нисмо изразити фаворити у овом финалу. Не осећам се фаворитом. Биће то неизвестан меч, шансе су 50-50%."

Похвалио је Француз и Ливерпул и Јиргена Клопа. Искрено, од срца.

"Као играч сам био мало бољи од Клопа, али као тренера га изузетно ценим. Одрадио је феноменалан посао.”

Занимљиво питање једног новинара око неуспеха у Примери и успеха у Лиги шампиона заинтригирало је Зидана.

"Да ли се осећам вредно? Да, зашто да не? Понекад је тешко, а некад и није тешко радити овај посао. Али, то сада није важно. Моја једина жеља је да дамо сутра све од себе и то ћу предочити фудбалерима. Не могу да контролишем шта други причају около."

Француз је на крају саветовао навијаче Реала да се спреме за велику борбу, јер финале неће бити лако.

"Имаћемо проблеме сутра сигурно. Ливерпул је снажан тим, али ћемо пробати да их ограничимо на што мање прилика за гол. И да се што мање трошимо када не будемо имали лопту, то је важно. То је наш план. Оптимиста сам. Верујем у овај тим и у ове играче, верујем да можемо до новог успеха", закључио је Зинедин Зидан. 

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар