Zizuova poruka pred finale: Glad ne prestaje!

Serhio Ramos i Marselo poručili da ih glad za trofejima ne napušta. Zinedin Zidan rekao da svaka šansa za osvajanje pehara mora da se koristi, jer je pitanje da li će je posle biti. . .  Zidan: Malo sam bolji igrač bio od Klopa. . . ! Trener Reala puca od optimizma uoči finala Lige šampiona!

Fudbal 26.05.2018 | 09:45
Zizuova poruka pred finale: Glad ne prestaje!
Još prošle sezone trijumfom u Kardifu Zinedin Zidan je postao besmrtan, lord među trenerima i prvi stručnjak koji je odbranio naslov šampiona Evrope. Ako sutra uveče u kijevskom finalu savlada i Liverpul, treća uzastopna titula prvaka Starog kontinenta bila bi i domaći zadatak za generacije trenera koje rastu i dolaze.

Veliko iskustvo čuvenog Zizua i sutra će biti glavni adut Reala, a trener Madriđana potencira i da je i njegov tim prepun iskustva, grupa vrednih momaka.

“Tajna uspeha ovog Realovog tima je veliki rad koji stoji iza svega što smo do sada postigli. Uvek sam se takmičio, i kao igrač i trener, jer obožavam da se takmičim. Velika je čast kada možete da radite u Realu i postižete vrhunske rezultate", istakao je Zidan na poslednjoj konferenciji za medije pred finale.  

Kristijano Ronaldo je propustio finiš sezone u Primeri zbog povrede, pa je pitanje u kakvom stanju dočekuje finale.

"Krisitijano je dobro, on živi za ovakve utakmice."

Trener Reala ne očekuje probleme sa onima koji možda neće biti u startnih 11, poput Iska ili Bejla.

"Igrač koji ne bude igrao sutra će sigurno biti razočaran na početku, ali utakmica će krenuti, ne znam kakav će tok dobiti, ali znam da će svako imati priliku da doprinese ekipi na svoj način. Najgore za trenera je kada mora da bira igrače. Ali, odgovornost je na meni i samo na meni", podseća Zidan.

U taboru Liverpula vlada optimizam, ali Zizua to ne pogađa.

"Neka prete, neka govore šta god hoće. Znamo da imamo jednake šanse za uspeh kao i oni. Ni mi, ni oni, nismo izraziti favoriti u ovom finalu. Ne osećam se favoritom. Biće to neizvestan meč, šanse su 50-50%."

Pohvalio je Francuz i Liverpul i Jirgena Klopa. Iskreno, od srca.

"Kao igrač sam bio malo bolji od Klopa, ali kao trenera ga izuzetno cenim. Odradio je fenomenalan posao.”

Zanimljivo pitanje jednog novinara oko neuspeha u Primeri i uspeha u Ligi šampiona zaintrigiralo je Zidana.

"Da li se osećam vredno? Da, zašto da ne? Ponekad je teško, a nekad i nije teško raditi ovaj posao. Ali, to sada nije važno. Moja jedina želja je da damo sutra sve od sebe i to ću predočiti fudbalerima. Ne mogu da kontrolišem šta drugi pričaju okolo."

Francuz je na kraju savetovao navijače Reala da se spreme za veliku borbu, jer finale neće biti lako.

"Imaćemo probleme sutra sigurno. Liverpul je snažan tim, ali ćemo probati da ih ograničimo na što manje prilika za gol. I da se što manje trošimo kada ne budemo imali loptu, to je važno. To je naš plan. Optimista sam. Verujem u ovaj tim i u ove igrače, verujem da možemo do novog uspeha", zaključio je Zinedin Zidan. 

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar