Клоп: Можда бисмо од 10 утакмица против Реала изгубили 9, али...

"У реду, стварно су јаки, али никада нису играли пртотив нас. Ми смо добар тим, а овај клуб има у свом ДНК велике ствари", поручио је насмејани Немац.

Фудбал 26.05.2018 | 09:15
Клоп: Можда бисмо од 10 утакмица против Реала изгубили 9, али...
Последње обраћање двојице тренера пред финале... Ливерпул је стигао нешто раније у Кијев, па се Јирген Клоп први појавио пред медијима. Нешто одмеренији у изјавама него обично, улогу фаворита препустио је ривалу, а свог колегу Зинедина Зидана исхвалио је на сва уста.  

Нервозе, каже, нема...

"Све иде како треба, све је савршено у овом тренутку. Прво ћемо да се упознамо са стадионом, па да одрадимо последњи тренинг". 

Опште је мишљење да је Реал фаворит, другачије не мисли ни Клоп...

"Да, то није тешко утврдити ни рећи. Реал је велики тим. Али и ми смо. Имамо чиме да се носимо са њима. Можда бисмо од десет утакмица против њих изгубили девет, али мене то не занима све док постоји могућност да у тој једној победимо. Кључ финала? Биће то велики изазов и за мене и за играче. Морамо да будемо чврсти у дефанзиви, да течно играмо када кренемо напред"...

Салах и Рамазан, то је оно што брине навијаче Ливерпула. Хоће ли најбољи играч Редса бити спреман?

"Врло добро се осећа. Можете да га видите на тренингу, у добром је стању". 

Питање за Клопа било је и Клоп или Зидан? Ко је бољи тренер?

"Увек бих изабрао Зидана. Био је много бољи играч од мене, такође је бољи тренер. Немам проблем да то кажем. Али много тога може дас е деси... Поштујем Мадрид и верујем у свој тим". 

Разлика између овог и финала пре неколико година када је Борусија из Дортмунда са Клопом на клупи изгубила од Бајерна?

"Мислим да сам у оно време био нервознији. Нисам се надао да би мени тако нешто могло дас е догоди, да дођем до финала... Тако сам се осећао тада. Играли смо против јаког тима и били смо добри. После меча сам желео да се поново нађем у тој ситуацији. Зато сам вео сам срећан сада. Моји играчи заслужују да буду овде".  

Зидан и његов рад?

"Смешно је, два тренера који немају појма дошли до финала", нашалио се Клоп. "Зидан? Он је за мене један од петорице најбољих фудбалера свих времена. А у том је рангу и као тренер. Могао би да освоји трећу Лигу шампиона заредом, што нико никада није успео. Бриљантан је. А његова екипа функционише као швајцарски сат. Фантастучан фудбал играју. Али не предајемо се. Играћемо фудбал. Зидан је велики борац. Морао је да буде када је рођен у Марсељу... Можда тако није изгледало док је играо. То је зато што је био тако добар. Он се нервира када га питају где проналази мотив. Мени то није битно, долазим из малог града у Немачкој".   

Искуство је на страни Реала...

"То је сигурно, бићемо им мало лакше, али то ће трајати кратко. У првим минутима... Када анализирамо њихове утакмице ми кажемо: У реду, стварно су јаки, али никада нису играли пртоив нас. Ми смо добар тим, а овај клуб има у свом ДНК велике ствари. Ми смо овде зато што смо Ливерпул. Постигли смо највише голова у Лиги шампиона, направили сјајне резултате... Јесте, искуство је њихова велика предност, али оно не пресуђује увек. Ту је и тактика, а она служи да смањите квалитет ривала". 

Занимљиво је било питање шта Клоп мисли о својој фудбалској филозофији...

"Никада нисам размишљао о томе на тај начин. Стално се прилагођавамо степену који наш наредни ривал има. Покушавамо да играмо како нама одговара... Сутра ћемо показати све што смо научили. Наше шансе у таквој утакмици? Милим да су 50-50". 

Највећа снага Ливерпула је?

"Дух. Пре девет месеци били смо добар тим, а од тада смо се спремили за велике ствари, захваљујући велико раду и духу". 

И опет о Салаху и Рамазану. Да ли је прекинуо пост?

"Религија је приватна ствар. Немам шта ту више да додам. Видећете га на тренингу, пун је енергије". 

Да ли је он на тренутно на нивоу Кристијана Роналда или Месија?

"Њих двојица заслужују похвале јер све то што раде - раде јако дуго, много година. Иза Салаха је сензационална сезона. Био је изванредан. Видећемо, уколико успе тако нешто да понови... Највећи квалитет Роналда и Месија је то што стално понављају своја достигнућа. То њих чини посебним".  

Утисак је да Реал има јачу клупу, да ли би то могло да пресуди?

"И наша клупа је квалитетна. Можда не као њихова, са Асенсијом, али... Ми смо можда у бољој форми, свежи смо", закључио је као и увек насмејани Немац. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар