Klop: Možda bismo od 10 utakmica protiv Reala izgubili 9, ali...

"U redu, stvarno su jaki, ali nikada nisu igrali prtotiv nas. Mi smo dobar tim, a ovaj klub ima u svom DNK velike stvari", poručio je nasmejani Nemac.

Fudbal 26.05.2018 | 09:15
Klop: Možda bismo od 10 utakmica protiv Reala izgubili 9, ali...
Poslednje obraćanje dvojice trenera pred finale... Liverpul je stigao nešto ranije u Kijev, pa se Jirgen Klop prvi pojavio pred medijima. Nešto odmereniji u izjavama nego obično, ulogu favorita prepustio je rivalu, a svog kolegu Zinedina Zidana ishvalio je na sva usta.  

Nervoze, kaže, nema...

"Sve ide kako treba, sve je savršeno u ovom trenutku. Prvo ćemo da se upoznamo sa stadionom, pa da odradimo poslednji trening". 

Opšte je mišljenje da je Real favorit, drugačije ne misli ni Klop...

"Da, to nije teško utvrditi ni reći. Real je veliki tim. Ali i mi smo. Imamo čime da se nosimo sa njima. Možda bismo od deset utakmica protiv njih izgubili devet, ali mene to ne zanima sve dok postoji mogućnost da u toj jednoj pobedimo. Ključ finala? Biće to veliki izazov i za mene i za igrače. Moramo da budemo čvrsti u defanzivi, da tečno igramo kada krenemo napred"...

Salah i Ramazan, to je ono što brine navijače Liverpula. Hoće li najbolji igrač Redsa biti spreman?

"Vrlo dobro se oseća. Možete da ga vidite na treningu, u dobrom je stanju". 

Pitanje za Klopa bilo je i Klop ili Zidan? Ko je bolji trener?

"Uvek bih izabrao Zidana. Bio je mnogo bolji igrač od mene, takođe je bolji trener. Nemam problem da to kažem. Ali mnogo toga može das e desi... Poštujem Madrid i verujem u svoj tim". 

Razlika između ovog i finala pre nekoliko godina kada je Borusija iz Dortmunda sa Klopom na klupi izgubila od Bajerna?

"Mislim da sam u ono vreme bio nervozniji. Nisam se nadao da bi meni tako nešto moglo das e dogodi, da dođem do finala... Tako sam se osećao tada. Igrali smo protiv jakog tima i bili smo dobri. Posle meča sam želeo da se ponovo nađem u toj situaciji. Zato sam veo sam srećan sada. Moji igrači zaslužuju da budu ovde".  

Zidan i njegov rad?

"Smešno je, dva trenera koji nemaju pojma došli do finala", našalio se Klop. "Zidan? On je za mene jedan od petorice najboljih fudbalera svih vremena. A u tom je rangu i kao trener. Mogao bi da osvoji treću Ligu šampiona zaredom, što niko nikada nije uspeo. Briljantan je. A njegova ekipa funkcioniše kao švajcarski sat. Fantastučan fudbal igraju. Ali ne predajemo se. Igraćemo fudbal. Zidan je veliki borac. Morao je da bude kada je rođen u Marselju... Možda tako nije izgledalo dok je igrao. To je zato što je bio tako dobar. On se nervira kada ga pitaju gde pronalazi motiv. Meni to nije bitno, dolazim iz malog grada u Nemačkoj".   

Iskustvo je na strani Reala...

"To je sigurno, bićemo im malo lakše, ali to će trajati kratko. U prvim minutima... Kada analiziramo njihove utakmice mi kažemo: U redu, stvarno su jaki, ali nikada nisu igrali prtoiv nas. Mi smo dobar tim, a ovaj klub ima u svom DNK velike stvari. Mi smo ovde zato što smo Liverpul. Postigli smo najviše golova u Ligi šampiona, napravili sjajne rezultate... Jeste, iskustvo je njihova velika prednost, ali ono ne presuđuje uvek. Tu je i taktika, a ona služi da smanjite kvalitet rivala". 

Zanimljivo je bilo pitanje šta Klop misli o svojoj fudbalskoj filozofiji...

"Nikada nisam razmišljao o tome na taj način. Stalno se prilagođavamo stepenu koji naš naredni rival ima. Pokušavamo da igramo kako nama odgovara... Sutra ćemo pokazati sve što smo naučili. Naše šanse u takvoj utakmici? Milim da su 50-50". 

Najveća snaga Liverpula je?

"Duh. Pre devet meseci bili smo dobar tim, a od tada smo se spremili za velike stvari, zahvaljujući veliko radu i duhu". 

I opet o Salahu i Ramazanu. Da li je prekinuo post?

"Religija je privatna stvar. Nemam šta tu više da dodam. Videćete ga na treningu, pun je energije". 

Da li je on na trenutno na nivou Kristijana Ronalda ili Mesija?

"Njih dvojica zaslužuju pohvale jer sve to što rade - rade jako dugo, mnogo godina. Iza Salaha je senzacionalna sezona. Bio je izvanredan. Videćemo, ukoliko uspe tako nešto da ponovi... Najveći kvalitet Ronalda i Mesija je to što stalno ponavljaju svoja dostignuća. To njih čini posebnim".  

Utisak je da Real ima jaču klupu, da li bi to moglo da presudi?

"I naša klupa je kvalitetna. Možda ne kao njihova, sa Asensijom, ali... Mi smo možda u boljoj formi, sveži smo", zaključio je kao i uvek nasmejani Nemac. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar