Ова правила сада мора поштовати

Бивша америчка глумица Меган Маркл 19. маја је званично постала део британске краљевске породице, удавши се за принца Харија. То значи да постоји читав низ правила која ће сада морати да поштује.

Свијет 25.05.2018 | 18:04
Ова правила сада мора поштовати
Британски медији пишу да је краљица Елизабета своју најбољу асистенткињу "позајмила" новопеченој војвоткињи, како би је усмерила у складу са понашањем какво се од ње сада очекује.

Дани када је Меган могла да шкљоцка селфије у кратким хаљинама су прошли, сада су ту балови, тијаре и палате. Док се прилагођава животу у браку са принцом Харијем, неке од највећих јавних промена које ће морати да прихвати тичу се одевања.

На пример, она је некада била заштитно лице линије одеће од коже канадског бренда "Рајтман", и тада се фотографисала у кожним сукњама и панталонама, какве више неће смети да носи.

Ево каква правила сада за њу важе.

1. Увек спакована црна одевна комбинација

То ће се односити на сва њена путовања - у коферу ће увек морати да буде спакована и црна одевна комбинација. Ако се питате зашто, реч је о предострожностима, тј. уколико се деси да неко од старијих чланова краљевске породице изненада умре, други чланови те породице морају бити прикладно обучени.

Правило је уведено након личног искуства краљице Елизабете, која је била на путовању када је њен отац, краљ Џорџ ВИ преминуо. Тада није имала код себе црну одећу, па је по слетању морала да чека у авиону да јој донесу одећу.

2. Шешири се не носе после 18 часова

Меган воли капе и шешире, и пре него што је постала војвоткиња, носила је качкете, капице и федоре. Шешире је носила и на неким званичним и незваничним догађајима на које је ишла са принцом Харијем, али према правилима краљевске породице, може да их носи само до 18 часова.

Наиме, та правила налажу да после тог времена на глави не сме да носи ништа осим тијаре.

3. Ништа од лака у бојама

Можда вам се то чини као детаљ, али краљевској породици и јесте важан сваки детаљ. На фогорафијама са веридбе и венчања, Меган Маркл је имала нокте обојене у светло розе боју.

То је и правило јер краљица Елизабета не дозвољава чланицама краљевске породице да носе упадљиве лакове за нокте, већ су им дозвољени само светли и природни тонови.

4. Нема крзна

Ово заиста старо правило датира још из 14. века, када је краљ Едвард ИИИ свим члановима краљевске породице забранио да носе крзно.

Додуше, принц Вилијам и војвоткиња Кејт Мидлтон су то правило прекршили када су на путовању у Канади усликани са шаловима оивиченим крзном.

5. Хаљине оивичене оловом

Кејт Мидлтон је једном приликом прекршила ово правило, па је показала више него што је желела и имала замало Мерилин Монро моменат када јој се подигла хаљина.

Да би се то избегло, на све хаљине које носе жене из краљевске породице, а посебно на хаљине А кроја, ставља се олово, које се убацује у поруб. На тај начин се спречава да ветар подигне хаљину или сукњу.

6. Чарапе су обавезне

Према правилима краљевске породице, њене чланице без обзира на све увек морају да носе чарапе у боји коже.

Ипак, Меган Маркле је ово правило прекршила на званичним фотографијама са веридбе, мада тада још није званично била чланица краљевске породице.

(Мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар