Ova pravila sada mora poštovati

Bivša američka glumica Megan Markl 19. maja je zvanično postala deo britanske kraljevske porodice, udavši se za princa Harija. To znači da postoji čitav niz pravila koja će sada morati da poštuje.

Svijet 25.05.2018 | 18:04
Ova pravila sada mora poštovati
Britanski mediji pišu da je kraljica Elizabeta svoju najbolju asistentkinju "pozajmila" novopečenoj vojvotkinji, kako bi je usmerila u skladu sa ponašanjem kakvo se od nje sada očekuje.

Dani kada je Megan mogla da škljocka selfije u kratkim haljinama su prošli, sada su tu balovi, tijare i palate. Dok se prilagođava životu u braku sa princom Harijem, neke od najvećih javnih promena koje će morati da prihvati tiču se odevanja.

Na primer, ona je nekada bila zaštitno lice linije odeće od kože kanadskog brenda "Rajtman", i tada se fotografisala u kožnim suknjama i pantalonama, kakve više neće smeti da nosi.

Evo kakva pravila sada za nju važe.

1. Uvek spakovana crna odevna kombinacija

To će se odnositi na sva njena putovanja - u koferu će uvek morati da bude spakovana i crna odevna kombinacija. Ako se pitate zašto, reč je o predostrožnostima, tj. ukoliko se desi da neko od starijih članova kraljevske porodice iznenada umre, drugi članovi te porodice moraju biti prikladno obučeni.

Pravilo je uvedeno nakon ličnog iskustva kraljice Elizabete, koja je bila na putovanju kada je njen otac, kralj Džordž VI preminuo. Tada nije imala kod sebe crnu odeću, pa je po sletanju morala da čeka u avionu da joj donesu odeću.

2. Šeširi se ne nose posle 18 časova

Megan voli kape i šešire, i pre nego što je postala vojvotkinja, nosila je kačkete, kapice i fedore. Šešire je nosila i na nekim zvaničnim i nezvaničnim događajima na koje je išla sa princom Harijem, ali prema pravilima kraljevske porodice, može da ih nosi samo do 18 časova.

Naime, ta pravila nalažu da posle tog vremena na glavi ne sme da nosi ništa osim tijare.

3. Ništa od laka u bojama

Možda vam se to čini kao detalj, ali kraljevskoj porodici i jeste važan svaki detalj. Na fogorafijama sa veridbe i venčanja, Megan Markl je imala nokte obojene u svetlo roze boju.

To je i pravilo jer kraljica Elizabeta ne dozvoljava članicama kraljevske porodice da nose upadljive lakove za nokte, već su im dozvoljeni samo svetli i prirodni tonovi.

4. Nema krzna

Ovo zaista staro pravilo datira još iz 14. veka, kada je kralj Edvard III svim članovima kraljevske porodice zabranio da nose krzno.

Doduše, princ Vilijam i vojvotkinja Kejt Midlton su to pravilo prekršili kada su na putovanju u Kanadi uslikani sa šalovima oivičenim krznom.

5. Haljine oivičene olovom

Kejt Midlton je jednom prilikom prekršila ovo pravilo, pa je pokazala više nego što je želela i imala zamalo Merilin Monro momenat kada joj se podigla haljina.

Da bi se to izbeglo, na sve haljine koje nose žene iz kraljevske porodice, a posebno na haljine A kroja, stavlja se olovo, koje se ubacuje u porub. Na taj način se sprečava da vetar podigne haljinu ili suknju.

6. Čarape su obavezne

Prema pravilima kraljevske porodice, njene članice bez obzira na sve uvek moraju da nose čarape u boji kože.

Ipak, Megan Markle je ovo pravilo prekršila na zvaničnim fotografijama sa veridbe, mada tada još nije zvanično bila članica kraljevske porodice.

(Mondo.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar