Пауновићев савјет за успјех на Мундијалу...

Играчи да се воле, шетају загрљени, а не да буље у телефоне! Занимљив разговор селектора који нас је одвео до злата на Мундијалиту, за Независне. цом.

Фудбал 28.05.2018 | 12:00
Пауновићев савјет за успјех на Мундијалу...
Ако неко зна како се осваја медаља на Светском првенству у фудбалу онда је то Вељко Пауновић. Додуше, био је то Мундијалито на Новом Зеланду, али његова реч свакако мора да се поштује. Посебно када даје савете за предстојећи Мундијал.

И то поготово када даје савете везане за атмосферу.

Сећамо се снимака са Новог Зеланда од којих се јежила кожа. Сви су дисали као један.

"У тим морају да буду изабрани момци којима је стало до репрезентације. Тамо много тога могу да добију. Ми смо народ који је гладан успеха на великим такмичењима и такви морају да буду и играчи. Играчи морају да се воле. Кад смо играли на СП у Новом Зеланду играчи су у шетњу ишли загрљени и нису буљили у телефоне. То је врло важно", рекао је Пауновић за Независне.

Чини се да први пут јавност од Србије не очекује да буде првак света?

"Нисам сигуран да је тако, велика су очекивања и тако и треба да буде. Зато на Светском првенству морају да играју они који су гладни успеха, они који на ово такмичење гледају као на одскочну даску или желе да дају печат каријери. Али, морамо и да дефинишемо шта је успех - да ли је то пролазак групне фазе или освајање титуле првака света".

Шта је предност Србије у Русији?

"Наш велики адут су понос и вера у себе. Ми смо најбољи кад је најтеже, а кад би требало да буде лако онда упрскамо. То је мач са две оштрице и морамо да се припазимо", каже Пауновић.

Да ли можемо да кажемо да ће Бразил са Нејмаром бити апсолутни фаворит групе и сигурно први?

"Да сам тако размишљао никад не бисмо били прваци света. Нејмар се јесте вратио, али излази из тешке повреде и у фудбалу је најтеже вратити форму. То не иде на руку њему и Бразилу. И остале екипе у групи се доста питају, можда неко од нас буде први. У једно сам сигуран: не смемо ми да будемо ти који ће им ставити златну медаљу око врата!".

Наводно је Пауновић био један од кандидата за селектора Србије након отказа Славољубу Муслину...

"Никад ме нико није звао. У добрим сам односима са људима у Фудбалском савезу и ту посебно мислим на Саву Милошевића, али, понављам, нико ме није звао".

Ко су главни фаворити за освајање титуле првака света?

"Тешко је причати о главним фаворитима док се не виде коначни спискови. С ове дистанце то су Шпанија, Немачка, Бразил и Аргентина. Ту је, наравно, и Португал јер имају једног од најбољих фудбалера света. О фаворитима можемо да причамо тек када се све екипе искрцају на руско тло и кад видимо ко рачуна с којим снагама. Умор играча ће доста да утиче на игру тимова и то не смемо да занемаримо".

На крају, шта је донео Златан Ибрахимовић МЛС лиги у којој Пауновић ради?

"Ибрахимовић је донео еуфорију и скренуо пажњу на лигу. Слично смо и ми урадили када смо довели Бастијана Швајнштајгера. Они су пријатељи и сигурно је Швајнштајгер доста утицао на његову одлуку. Квалитет Ибрахимовића смо и ми осетили на својој кожи пошто је постигао једини гол против нас. Играчи сада имају прилику да уче од асова као што су Давид Виља, Швајнштајгер, Ибрахимовић... Они су донели страст и квалитет", закључио је Пауновић.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар