Paunovićev savjet za uspjeh na Mundijalu...

Igrači da se vole, šetaju zagrljeni, a ne da bulje u telefone! Zanimljiv razgovor selektora koji nas je odveo do zlata na Mundijalitu, za Nezavisne. com.

Fudbal 28.05.2018 | 12:00
Paunovićev savjet za uspjeh na Mundijalu...
Ako neko zna kako se osvaja medalja na Svetskom prvenstvu u fudbalu onda je to Veljko Paunović. Doduše, bio je to Mundijalito na Novom Zelandu, ali njegova reč svakako mora da se poštuje. Posebno kada daje savete za predstojeći Mundijal.

I to pogotovo kada daje savete vezane za atmosferu.

Sećamo se snimaka sa Novog Zelanda od kojih se ježila koža. Svi su disali kao jedan.

"U tim moraju da budu izabrani momci kojima je stalo do reprezentacije. Tamo mnogo toga mogu da dobiju. Mi smo narod koji je gladan uspeha na velikim takmičenjima i takvi moraju da budu i igrači. Igrači moraju da se vole. Kad smo igrali na SP u Novom Zelandu igrači su u šetnju išli zagrljeni i nisu buljili u telefone. To je vrlo važno", rekao je Paunović za Nezavisne.

Čini se da prvi put javnost od Srbije ne očekuje da bude prvak sveta?

"Nisam siguran da je tako, velika su očekivanja i tako i treba da bude. Zato na Svetskom prvenstvu moraju da igraju oni koji su gladni uspeha, oni koji na ovo takmičenje gledaju kao na odskočnu dasku ili žele da daju pečat karijeri. Ali, moramo i da definišemo šta je uspeh - da li je to prolazak grupne faze ili osvajanje titule prvaka sveta".

Šta je prednost Srbije u Rusiji?

"Naš veliki adut su ponos i vera u sebe. Mi smo najbolji kad je najteže, a kad bi trebalo da bude lako onda uprskamo. To je mač sa dve oštrice i moramo da se pripazimo", kaže Paunović.

Da li možemo da kažemo da će Brazil sa Nejmarom biti apsolutni favorit grupe i sigurno prvi?

"Da sam tako razmišljao nikad ne bismo bili prvaci sveta. Nejmar se jeste vratio, ali izlazi iz teške povrede i u fudbalu je najteže vratiti formu. To ne ide na ruku njemu i Brazilu. I ostale ekipe u grupi se dosta pitaju, možda neko od nas bude prvi. U jedno sam siguran: ne smemo mi da budemo ti koji će im staviti zlatnu medalju oko vrata!".

Navodno je Paunović bio jedan od kandidata za selektora Srbije nakon otkaza Slavoljubu Muslinu...

"Nikad me niko nije zvao. U dobrim sam odnosima sa ljudima u Fudbalskom savezu i tu posebno mislim na Savu Miloševića, ali, ponavljam, niko me nije zvao".

Ko su glavni favoriti za osvajanje titule prvaka sveta?

"Teško je pričati o glavnim favoritima dok se ne vide konačni spiskovi. S ove distance to su Španija, Nemačka, Brazil i Argentina. Tu je, naravno, i Portugal jer imaju jednog od najboljih fudbalera sveta. O favoritima možemo da pričamo tek kada se sve ekipe iskrcaju na rusko tlo i kad vidimo ko računa s kojim snagama. Umor igrača će dosta da utiče na igru timova i to ne smemo da zanemarimo".

Na kraju, šta je doneo Zlatan Ibrahimović MLS ligi u kojoj Paunović radi?

"Ibrahimović je doneo euforiju i skrenuo pažnju na ligu. Slično smo i mi uradili kada smo doveli Bastijana Švajnštajgera. Oni su prijatelji i sigurno je Švajnštajger dosta uticao na njegovu odluku. Kvalitet Ibrahimovića smo i mi osetili na svojoj koži pošto je postigao jedini gol protiv nas. Igrači sada imaju priliku da uče od asova kao što su David Vilja, Švajnštajger, Ibrahimović... Oni su doneli strast i kvalitet", zaključio je Paunović.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar