Пеп хоће играча Реала, а Сити је већ слао авион...!

Да ли ће Шпанац "из друге" постати играч првака Енглеске? Офанзива ће почети ускоро. . .  Гвардиолино појачање лета - Иско! Пеп звао Реаловог аса! Гвардиолино појачање лета - Иско! Пеп звао Реаловог аса.

Фудбал 28.05.2018 | 15:45
Пеп хоће играча Реала, а Сити је већ слао авион...!
Лето 2013: Иско је играч Малаге, који би после Европског првенства за играче до 21 године могао да пређе у Манчестер сити. Његов бивши тренер Мануел Пелегрини правио је тим који је за 12 месеци освојио титулу Премијер лиге, а Шпанац је био један од већих жеља чилеанског стручњака. Преговори су одмакли, "грађани" су по Иска послали и авион, а он је ипак одабрао - Реал Мадрид.

Лето 2018: Манчестер сити спреман је за још један "напад" на своју стару мету, а офанзиву ће сада предводити спортски директор Ћики Бегиристајн.

Функционер првака Енглеске зацртао је циљ да доведе Иска и у ту сврху неће штедети енергију и новац да би "грађани" успели да "извуку" везисту Реала са "Бернабеуа".

Иако Гвардиола сматра да би одлично решење био и Ријад Махрез, офанзивац Лестера, Бегирстајн веома цени Искове квалитете, а Пеп очигледно нема ништа против покушаја да се "узме" један од играча који би могли да имају велику улогу у суботњем финалу Лиге шампиона.

Иако је и даље млад играч (26 година), Иско је у дресу "краљевског клуба" прошао све, освојио највеће трофеје и већ три пута постајао првак Европе. Његовим доласком, "грађани" би покушали да први пут прескоче полуфинале, које им је до сада било најдаљи домет у Лиги шампиона.

Те, 2016. године, када су се "грађани" коначно домогли места међу најбоља четири тима на континенту, на супротној страни се нашао управо Реал Мадрид.

Пеп Гвардиола скенира, мери, сече... И припрема терен за трансфер бомбу.

Сада је исзвесно да ће највеће појачање Ситија бити офанзивац. Играч који није класични нападач, али није ни класични везиста. Прва жеља је био Еден Азар, али то није реално јер Челси неће ни саслушати понуду. РијадМарез је опет актуелан, али Лестер тражи превише новца.

И тако је у први план као појачање лета искочио - Иско!

Није тајна да се Гвардиола диви квалитетима Реаловог мајстора и да је и летос покушавао да га доведе, али тада ни Иско, ни Реал нису били вољни да преговарају о одласку. Иско је и пре пет година био на прагу Ситија када га је желео човек који га је лансирао - Мануел Пелегрини. Сада је прича опет актуелна...

Гвардиола сматра да му је потребан још један технички доминантан играч у нападу и зато тражи капитлано појачање на тој позицији. Убеђен је да је Иско боља опција од Мареза, али и теже остварива што значи да од Алжирца још није одустао. Али тек када дође до епилога са Иском...

Шпанац у Реалу игра променљиво. Некада је најбољи на терену, некада се не види на терену. Однос саЗиданом је напет од почетка јер га је Француз често хладио на клупи и таквим одлукама му обарао форму због чега Иско у неколико наврата није могао да сакрије љутњу.

Флорентино Перез има чврст став да Иско није на продају и у том ставу га штити откупна клаузула од 700.000.000 евра. Манчестер Сити је спреман да понуди највише 100.000.000 евра за Иска што је огроман новац и за Реал.

На крају ће вероватно све зависити од самог играча. Ако преломи у глави и пожели да оде, онда се отварају врата трансфера. Нуди му се да у Ситију буде прва звезда и главни играч, док је у Реалу у сенци Роналда и само је један оа најбољих. Али у Реалу игра треће финале Лиге шампиона и члан је једне од најбољих генерација у историји фудбала, док ће у Ситију бити под притиском да као прва звезда води клуб ка трофеју Лиге шампиона. И можда не успе у томе...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар