Pep hoće igrača Reala, a Siti je već slao avion...!

Da li će Španac "iz druge" postati igrač prvaka Engleske? Ofanziva će početi uskoro. . .  Gvardiolino pojačanje leta - Isko! Pep zvao Realovog asa! Gvardiolino pojačanje leta - Isko! Pep zvao Realovog asa.

Fudbal 28.05.2018 | 15:45
Pep hoće igrača Reala, a Siti je već slao avion...!
Leto 2013: Isko je igrač Malage, koji bi posle Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine mogao da pređe u Mančester siti. Njegov bivši trener Manuel Pelegrini pravio je tim koji je za 12 meseci osvojio titulu Premijer lige, a Španac je bio jedan od većih želja čileanskog stručnjaka. Pregovori su odmakli, "građani" su po Iska poslali i avion, a on je ipak odabrao - Real Madrid.

Leto 2018: Mančester siti spreman je za još jedan "napad" na svoju staru metu, a ofanzivu će sada predvoditi sportski direktor Ćiki Begiristajn.

Funkcioner prvaka Engleske zacrtao je cilj da dovede Iska i u tu svrhu neće štedeti energiju i novac da bi "građani" uspeli da "izvuku" vezistu Reala sa "Bernabeua".

Iako Gvardiola smatra da bi odlično rešenje bio i Rijad Mahrez, ofanzivac Lestera, Begirstajn veoma ceni Iskove kvalitete, a Pep očigledno nema ništa protiv pokušaja da se "uzme" jedan od igrača koji bi mogli da imaju veliku ulogu u subotnjem finalu Lige šampiona.

Iako je i dalje mlad igrač (26 godina), Isko je u dresu "kraljevskog kluba" prošao sve, osvojio najveće trofeje i već tri puta postajao prvak Evrope. Njegovim dolaskom, "građani" bi pokušali da prvi put preskoče polufinale, koje im je do sada bilo najdalji domet u Ligi šampiona.

Te, 2016. godine, kada su se "građani" konačno domogli mesta među najbolja četiri tima na kontinentu, na suprotnoj strani se našao upravo Real Madrid.

Pep Gvardiola skenira, meri, seče... I priprema teren za transfer bombu.

Sada je iszvesno da će najveće pojačanje Sitija biti ofanzivac. Igrač koji nije klasični napadač, ali nije ni klasični vezista. Prva želja je bio Eden Azar, ali to nije realno jer Čelsi neće ni saslušati ponudu. RijadMarez je opet aktuelan, ali Lester traži previše novca.

I tako je u prvi plan kao pojačanje leta iskočio - Isko!

Nije tajna da se Gvardiola divi kvalitetima Realovog majstora i da je i letos pokušavao da ga dovede, ali tada ni Isko, ni Real nisu bili voljni da pregovaraju o odlasku. Isko je i pre pet godina bio na pragu Sitija kada ga je želeo čovek koji ga je lansirao - Manuel Pelegrini. Sada je priča opet aktuelna...

Gvardiola smatra da mu je potreban još jedan tehnički dominantan igrač u napadu i zato traži kapitlano pojačanje na toj poziciji. Ubeđen je da je Isko bolja opcija od Mareza, ali i teže ostvariva što znači da od Alžirca još nije odustao. Ali tek kada dođe do epiloga sa Iskom...

Španac u Realu igra promenljivo. Nekada je najbolji na terenu, nekada se ne vidi na terenu. Odnos saZidanom je napet od početka jer ga je Francuz često hladio na klupi i takvim odlukama mu obarao formu zbog čega Isko u nekoliko navrata nije mogao da sakrije ljutnju.

Florentino Perez ima čvrst stav da Isko nije na prodaju i u tom stavu ga štiti otkupna klauzula od 700.000.000 evra. Mančester Siti je spreman da ponudi najviše 100.000.000 evra za Iska što je ogroman novac i za Real.

Na kraju će verovatno sve zavisiti od samog igrača. Ako prelomi u glavi i poželi da ode, onda se otvaraju vrata transfera. Nudi mu se da u Sitiju bude prva zvezda i glavni igrač, dok je u Realu u senci Ronalda i samo je jedan oa najboljih. Ali u Realu igra treće finale Lige šampiona i član je jedne od najboljih generacija u istoriji fudbala, dok će u Sitiju biti pod pritiskom da kao prva zvezda vodi klub ka trofeju Lige šampiona. I možda ne uspe u tome...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar