Емери донио списак појачања: У Арсеналу жели...

Енглески медији открили су како изгледа листа жеља новог менаџера "тобџија".

Фудбал 28.05.2018 | 23:10
Емери донио списак појачања: У Арсеналу жели...
Шпански стручњак Унаи Емери стигао је у Арсенал, импресионирао руководство на састанку и потписао уговор којим је званично постао наследник Арсена Венгера.

Нова ера на "Емиратима" већ је почела, а енглески медији сазнали су које је играче Емери означио као "мете" у предстојећем прелазном року.

Према писању "Скај спортса", Арсенал највише жели везисту Роме, Лоренца Пелегринија (21), који у свом уговору има клаузулу према којој ће моћи да оде са "Олимпика" за 30 милиона евра.

Такође, познато је и да Емери хоће да у Лондон доведе и Жан Микел Серија (26), везисту Ницеу чијем уговору нема "излазне клаузуле", али постоји његов договор са руководством француског клуба да оде ако неко за њега понуди 40 милиона евра.

Осим њих двојице, као жеља "тобџија" и пре Емеријевог доласка истакнуто је и име штопера Борусије Дортмунда, Сократиса Папастатопулоса(29). Доласком искусног Грка, у Арсеналову свлачионицу уселио би се још један бивши играч "милионера", после Пјера Емерика Обамејанга и Хенрика Мкитарјана.

Изузев ова три играча, у везу са лондонским клубом доводи се још фудбалера, па "Телеграф" пише да ће Арсенал за 40 милиона евра можда довести и дефанзивца Фрајбурга, Чалара Сојунџуа (22), а више детаља о том послу биће познато у наредне две недеље, с обзиром на то да су за траженог турског интернационалца стигле и друге понуде у клуб.

Такође, све се гласније помиње и име дефанзивног везисте Севиље Стивена Нзонзија (29), који је са Емеријем сарађивао и у Андалузији, а има и искуство наступа у Премијер лиги, јер је од 2012. до 2015. био члан Стоука.

Емери је обећао атрактиван фудбал и према његовом мишљењу ови играчи били би "темељ" новог Арсенала. Брзо ће бити познато колико од наведених жеља ће му бити остварено.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар