Emeri donio spisak pojačanja: U Arsenalu želi...

Engleski mediji otkrili su kako izgleda lista želja novog menadžera "tobdžija".

Fudbal 28.05.2018 | 23:10
Emeri donio spisak pojačanja: U Arsenalu želi...
Španski stručnjak Unai Emeri stigao je u Arsenal, impresionirao rukovodstvo na sastanku i potpisao ugovor kojim je zvanično postao naslednik Arsena Vengera.

Nova era na "Emiratima" već je počela, a engleski mediji saznali su koje je igrače Emeri označio kao "mete" u predstojećem prelaznom roku.

Prema pisanju "Skaj sportsa", Arsenal najviše želi vezistu Rome, Lorenca Pelegrinija (21), koji u svom ugovoru ima klauzulu prema kojoj će moći da ode sa "Olimpika" za 30 miliona evra.

Takođe, poznato je i da Emeri hoće da u London dovede i Žan Mikel Serija (26), vezistu Niceu čijem ugovoru nema "izlazne klauzule", ali postoji njegov dogovor sa rukovodstvom francuskog kluba da ode ako neko za njega ponudi 40 miliona evra.

Osim njih dvojice, kao želja "tobdžija" i pre Emerijevog dolaska istaknuto je i ime štopera Borusije Dortmunda, Sokratisa Papastatopulosa(29). Dolaskom iskusnog Grka, u Arsenalovu svlačionicu uselio bi se još jedan bivši igrač "milionera", posle Pjera Emerika Obamejanga i Henrika Mkitarjana.

Izuzev ova tri igrača, u vezu sa londonskim klubom dovodi se još fudbalera, pa "Telegraf" piše da će Arsenal za 40 miliona evra možda dovesti i defanzivca Frajburga, Čalara Sojundžua (22), a više detalja o tom poslu biće poznato u naredne dve nedelje, s obzirom na to da su za traženog turskog internacionalca stigle i druge ponude u klub.

Takođe, sve se glasnije pominje i ime defanzivnog veziste Sevilje Stivena Nzonzija (29), koji je sa Emerijem sarađivao i u Andaluziji, a ima i iskustvo nastupa u Premijer ligi, jer je od 2012. do 2015. bio član Stouka.

Emeri je obećao atraktivan fudbal i prema njegovom mišljenju ovi igrači bili bi "temelj" novog Arsenala. Brzo će biti poznato koliko od navedenih želja će mu biti ostvareno.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar